Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας : Ανακοίνωση κατά σκίτσου της ΕΣΦΥΝ για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας : Ανακοίνωση κατά σκίτσου της ΕΣΦΥΝ για ευτελισμό του Ολοκαυτώματος

Ευτελισμό και εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος που συνιστά νομιμοποίηση της λήθης και της άρνησής του αποδίδει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σε σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 16/1/2021.

Ευτελισμό και εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος που συνιστά νομιμοποίηση της λήθης και της άρνησής του αποδίδει με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο σε σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 16/1/2021.

Άλλοθι

Μάλιστα το ΚΙΣΕ επιτίθεται στον σκιτσογράφο επειδή όπως αναφέρει «παραλλάσσεται η ναζιστική επιγραφή με την επινόηση του σκιτσογράφου «Οι σπουδές απελευθερώνουν», ταυτίζοντας την πύλη του Άουσβιτς με τις πύλες των Πανεπιστημίων, και τους κρατούμενους αυτού του φρικτού στρατοπέδου εξόντωσης με τους φοιτητές».

Προσθέτει δε ότι «η καθαρή στάση σεβασμού της εφημερίδας προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος και η σταθερή θέση της κατά του αντισημιτισμού, δεν μπορούν να προβάλλονται ως άλλοθι για τη φιλοξενία σκίτσων που προσβάλλουν, τόσο την μνήμη των θυμάτων, όσο και αυτούς που επέζησαν του μοναδικού αυτού εγκλήματος, ευτελίζοντας τον τόπο του μαρτυρίου που βίωσαν».

Νομιμοποίηση της λήθης και της άρνησης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΣΕ έχει ως εξής:

«Η πύλη του Άουσβιτς: Μόλις 76 χρόνια πριν, στις 27 Ιανουαρίου 1945, Σοβιετικοί στρατιώτες αντίκρυσαν σκελετωμένα κορμιά, μύρισαν τη καμένη σάρκα, ο ουρανός σκοτεινός από τον καπνό των φούρνων, αποκαλύφθηκε στην ανθρωπότητα η απανθρωπιά του ανθρώπου. Και ήταν μόνον η αρχή της αποκάλυψης της Σοά, του Ολοκαυτώματος 6 εκατομμυρίων Εβραίων και της εξόντωσης εκατοντάδων χιλιάδων άλλων «διαφορετικών»  από τους Ναζί. Η περιβόητη επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει», που επινοήθηκε για να εξαπατήσει όχι μόνον τα θύματα, αλλά και τον κόσμο όλον, είναι το σύμβολο του πιο φρικαλέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Ο ευτελισμός του και η σχετικοποίησή του συνιστούν νομιμοποίηση της λήθης και της άρνησης του Ολοκαυτώματος.

Στο νέο σκίτσο που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 16.1.2021, παραλλάσσεται η ναζιστική επιγραφή με την επινόηση του σκιτσογράφου «Οι σπουδές απελευθερώνουν», ταυτίζοντας την πύλη του Άουσβιτς με τις πύλες των Πανεπιστημίων, και τους κρατούμενους αυτού του φρικτού στρατοπέδου εξόντωσης με τους φοιτητές. Πρόκειται για μια άθλια και χυδαία εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, η καθαρή στάση σεβασμού της εφημερίδας προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος και η σταθερή θέση της κατά του αντισημιτισμού, δεν μπορούν να προβάλλονται ως άλλοθι για τη φιλοξενία σκίτσων που προσβάλλουν, τόσο την μνήμη των θυμάτων, όσο και αυτούς που επέζησαν του μοναδικού αυτού εγκλήματος, ευτελίζοντας τον τόπο του μαρτυρίου που βίωσαν.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

Αθήνα, 18.01.2021

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024