Σπάνιο ιριδίζον φίδι ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στο Βιετνάμ
Δείτε το μέχρι πρότινος άγνωστο είδος φιδιού με τις φολίδες που ιριδίζουν στο φως.
Κατά τη διάρκεια έρευνας για την βιοποικιλότητα στις ζούγκλες και τα βουνά του Βιετνάμ, επιστήμονες εντόπισαν ένα σπάνιο, ιριδίζον φίδι που μέχρι πρότινος δεν είχε καταγραφεί.
Το ερπετό ήταν σκούρο και οι φολίδες του άλλαζαν με το φως παίρνοντας μπλε και πράσινες αποχρώσεις. Οι φολίδες ήταν μικρές, με ραβδώσεις και παράξενο μοτίβο.
Σύντομα οι επιστήμονες κατάλαβαν ότι μόλις είχαν ανακαλύψει ένα νέο είδος φιδιού.
«Ήταν μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή», ανέφερε ο Άριε Μίλερ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Smithsonian, που βρισκόταν ανάμεσα στους ερευνητές. «Το είδος του φιδιού ήταν πολύ διαφορετικό. Τόσο διαφορετικό, που αρχικά δεν καταλάβαμε τι ήταν», συνέχισε.

Το φίδι βρέθηκε στην επαρχία Ha Giang, στο βόρειο Βιετνάμ. Παρατηρώντας το οι επιστήμονες οδηγήθηκαν στην υπόθεση πως πρόκειται για είδος που κουλουριάζεται κάτω από το έδαφος και κάτω από φύλλα- γεγονός που κάνει ιδιαίτερα δύσκολο τον εντοπισμό του.
Αργότερα η ομάδα των επιστημόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το είδος ανήκει στο σπάνιο γένος Achalinus, που είναι γνωστό και ως «τα φίδια με τις παράξενες φολίδες», επειδή οι φολίδες τους απλώνονται αντί να αλληλοεπικαλύπτονται, όπως συμβαίνει συνήθως.
Το φίδι ονομάστηκε Achalinus zugorum, προς τιμήν του Τζορτζ Ζουγκ, εφόρου ερπετών και αμφίβιων στο Smithsonian ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί. Μετά την αρχική έρευνα, το φίδι μεταφέρθηκε στο Smithsonian, όπου πήραν δείγμα του DNA του και σύντομα θα επιστραφεί στο Βιετνάμ.
- Ο έρωτας της Τζέιν Φόντα και του Τεντ Τέρνερ – «Η ζωή είναι πολύ σύντομη για τσακωμούς»
- Τρόφιμα: Τι έδειξαν οι έλεγχοι για υπολείμματα φυτοπροστατευτικών προϊόντων
- Κρουαζιερόπλοιο MV Hondius: Εν πλω προς τα Κανάρια – «Όλοι θα μείνουν μέσα μέχρι την άφιξη των αεροσκαφών»
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 22χρονος που έτρεχε με 162 χλμ στην εθνική οδό
- Εγκαινιάστηκε το πρώτο Αυτοδιοικητικό-Επιχειρηματικό Κέντρο στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης
- Παράπονα του Κομπανί για τη διαιτησία: «Πολλές αποφάσεις εναντίον μας»
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- «Κιβωτός του Κόσμου»: Να κάτσουν στο εδώλιο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα για οικονομικά αδικήματα ζητά ο εισαγγελέας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442