Από τη συνεργασία με τον ποδοσφαιριστή και ακτιβιστή για τα δικαιώματα των παιδιών, Μάρκους Ράσφορντ για τη στήριξη κέντρων νεολαίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέχρι την μετατροπή του εργοστασίου του, ώστε να κατασκευάζει προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό PPE για εργαζόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα εν μέσω πανδημίας, ο οίκος Burberry το 2020 ανέλαβε ενεργή δράση για να συνεισφέρει στον κόσμο.

Τώρα, το βρετανικό brand πολυτελείας αποκάλυψε το νέο του εγχείρημα, καθώς συνεργάζεται με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (British Fashion Council) για μια νέα πρωτοβουλία τη διάθεση αχρησιμοποίητων υφασμάτων σε σπουδαστές σχολών μόδας που έχουν ανάγκη.

Burberry announces the launch of ReBurberry Fabric, a pilot programme with the BFC and with support of Charlie Porter…

Δημοσιεύτηκε από British Fashion Council στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Η πιλοτική πρωτοβουλία ReBurberry Fabric, θα παρέχει στους σπουδαστές των σχολών ρολά υφάσματα Burberry που θα χρησιμοποιηθούν στις συλλογές τους -δυστυχώς, χωρίς το εμβληματικό καρό του οίκου- με την ελπίδα να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μοντέλο που μπορούν να ακολουθήσουν άλλα brand μόδας στο μέλλον.

«Η παροχή πόρων για την επόμενη γενιά διαφορετικών φωνών σε ολόκληρη τη χώρα με βιώσιμο τρόπο θα τους επιτρέψει να δώσουν ζωή στη δημιουργικότητά τους και να συνεχίσουν μέσω των προγραμμάτων τους με τα εργαλεία που χρειάζονται» εξηγεί το brand σε σχετική ανακοίνωση σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ανυπομονούμε να δούμε πώς οι δωρεές μπορούν να επηρεάσουν θετικά αυτά τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους φοιτητές και ελπίζουμε ότι αυτή είναι η αρχή μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας του κλάδου για την υποστήριξη αυτών των κοινοτήτων, τώρα και στο μέλλον» προσθέτει.

Ο Burberry ακολουθεί τα βήματα του Alexander McQueen, ο οποίος δώρισε παλιά υφάσματα σε 14 διαφορετικά πανεπιστήμια νωρίτερα φέτος.

Οι δωρεές έρχονται σε μια κρίσιμη στιγμή για τους φοιτητές μόδας, οι οποίοι έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα, καθώς τα μαθήματα διεξάγονται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και εκτός από την έλλειψη χρόνου και χώρου στο στούντιο, πρέπει να προσαρμοστούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αντιμετωπίσουν προβλήματα οικονομικής φύσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο