Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος : Υπαρκτή και καθημερινή απειλή ο κοροναϊός

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος : Υπαρκτή και καθημερινή απειλή ο κοροναϊός

«Αντιμετωπίζουμε μία κρίσιμη στιγμή για την υγεία τόσο στη χώρα μας όσο και στις ψυχές μας. Ας δείξουμε αγάπη ο ένας στον άλλο προστατεύοντας τον κατ' εικόνα Θεού πλασμένο άνθρωπο» αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

«Υπαρκτή και καθημερινή απειλή» χαρακτηρίζει την πανδημία του κοροναϊού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, απευθύνοντας έκκληση για χρήση μάσκας και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αμερικής, ο οποίος βγάζει τη μάσκα από το πρόσωπό του για να απευθύνει το περίπου τρίλεπτο μήνυμά του και την ξαναφοράει μετά την ολοκλήρωση του μηνύματος, υπογραμμίζει ότι δεν φορά μάσκα απλά για το φαίνεσθαι, αλλά ως απόδειξη αγάπης προς τον συνάνθρωπό του, καθώς ο κοροναϊός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, βρίσκεται σε φάση έξαρσης και αποτελεί υπαρκτή και καθημερινή απειλή.

«Αντιλαμβάνομαι πως όλοι μας έχουμε κουραστεί από την πανδημία και πως όλοι μας λαχταρούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο γίνεται πιο γρήγορα. Το ερώτημα που τίθεται, όμως, είναι με τι κόστος. Στην ομογένειά μας υπάρχουν πολλοί αδερφοί μας που είναι ευάλωτοι και έχουν ανάγκη της προσευχής μας. Κάποιοι από εσάς μπορεί να αισθάνεστε άτρωτοι, ίσως κάποιοι να προσβληθήκατε ήδη από τον ιό και να κατορθώσατε να αναρρώσετε πλήρως και σύντομα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι και ο διπλανός σας θα τα καταφέρει εξίσου καλά με εσάς» επισημαίνει ο κ. Ελπιδοφόρος.

«Αντιμετωπίζουμε μία κρίσιμη στιγμή για την υγεία τόσο στη χώρα μας όσο και στις ψυχές μας. Ας δείξουμε αγάπη ο ένας στον άλλο προστατεύοντας τον κατ’ εικόνα Θεού πλασμένο άνθρωπο» δηλώνει.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει έκκληση προς όλους να προστατεύσει ο ένας τον άλλον με την πολύ απλή κίνηση αγάπης και αλτρουισμού που είναι η χρήση της μάσκας, «ώστε όλοι μαζί, αντέχοντας το βάρος του προσωρινού αποχωρισμού μας από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε σύντομα υγιείς».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024