Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Παπαδόπουλος: Υπόδειγμα έλληνα λιμενικού και ναυτικού

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Υπόδειγμα έλληνα λιμενικού και ναυτικού

Οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, ο Παπαδόπουλος εκπλήρωνε τα καθήκοντά του με ανθρωπιά, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση

Πριν από τέσσερα ακριβώς χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 2018, απεβίωσε αιφνιδίως από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 44 ετών, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο αποκληθείς και ήρωας του Αιγαίου.

Ο Παπαδόπουλος, ως κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΛΣ-602, έλαβε μέρος σε δεκάδες επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στα νερά του Αιγαίου, στο πέρασμα ανάμεσα στη Λέσβο και τις μικρασιατικές ακτές, κατά τη διάρκεια της ανθρωπιστικής κρίσης των ετών 2015-2016.

Οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, ο Παπαδόπουλος υπήρξε υπόδειγμα έλληνα λιμενικού και ναυτικού, καθώς εκπλήρωνε τα καθήκοντά του με ανθρωπιά, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση.

Με την ακάματη δραστηριότητα και την ανεκτίμητη προσφορά του ο Παπαδόπουλος κατέστη σύμβολο των αγώνων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση αμέτρητων ταλαιπωρημένων και απελπισμένων ανθρώπων που διέτρεξαν κίνδυνο πνιγμού στα νερά του Αιγαίου τα τελευταία χρόνια.

Γόνος μιας προσφυγικής οικογένειας από τη Νικομήδεια, ο Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια εργατική συνοικία της Μυτιλήνης, τη Λαγκάδα.

Αφού αποφοίτησε από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών και ναυτολογήθηκε σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού, ο Παπαδόπουλος κατατάχθηκε ακολούθως στο Λιμενικό Σώμα.

Ο Παπαδόπουλος τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία για εξαίρετες πράξεις υψηλής ανθρωπιστικής αξίας.

Προς τιμήν και εις μνήμην του μεταστάντος τμήμα της προβλήτας του λιμένος Μυτιλήνης, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σώματος, ονομάστηκε «Προβλήτα Υποπλοιάρχου Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου».

Η προσωπικότητα και οι καθημερινές μάχες του Κυριάκου Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων διάσωσης που διενεργούσαν οι λιμενικές Αρχές της Λέσβου, προβλήθηκαν μέσα από το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους της Δάφνης Ματζιαράκη 4.1 Miles.

Δείτε το βίντεο με το ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των NYT:

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024