Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτη γκάφα του Μπόρις Τζόνσον – Δεν γνώριζε τα… μέτρα της κυβέρνησής του για τον κοροναϊό

Απίστευτη γκάφα του Μπόρις Τζόνσον – Δεν γνώριζε τα… μέτρα της κυβέρνησής του για τον κοροναϊό

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να αντιμετωπίσει τα καυστικά σχόλια όχι μόνο των πολιτικών του αντιπάλων αλλά και των βουλευτών των Συντηρητικών, οι οποίοι είναι ήδη δυσαρεστημένοι από την ηγεσία του

Ο Μπόρις Τζόνσον απολογήθηκε που εξήγησε λανθασμένα… τα ίδια τα μέτρα της κυβέρνησής του για τον κοροναϊό, σε μια γκάφα που αναμένεται να πυροδοτήσει την καυστική κριτική για τη διαχείρισή του επί της πανδημίας.

«Συγγνώμη, έκανα λάθος σήμερα», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Twitter. Ήταν η Τρίτη φορά μέσα σε τρεις ώρες που εκπρόσωποι της κυβέρνησής του απέτυχαν να διευκρινίσουν τους νέους κανόνες που θα τεθούν σε λειτουργία τα μεσάνυχτα της Τρίτης, για την καταπολέμηση της πανδημίας στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το λάθος, σε σχέση με τα μέρη στα οποία οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα να κοινωνικοποιηθούν, είναι πιθανό να προκαλέσει τις αντιδράσεις του κόμματος των Συντηρητικών του οποίου ηγείται ο Τζόνσον, μέλη του οποίου είναι δυσαρεστημένα από τους περιορισμούς και τα νέα αδικήματα που όρισαν οι υπουργοί χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση στο Κοινοβούλιο.

Τρία λάθη μέσα σε τρεις ώρες

Νωρίτερα την Τρίτη, η υπουργός δεξιοτήτων Γκίλιαν Κίγκαν απλώς παραδέχτηκε ότι δεν γνώριζε την απάντηση κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιόφωνο, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του Τζόνσον, Τζέιμς Σλακ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι λεπτομέρειες θα οριστούν σε δεύτερο χρόνο.

Όταν ερωτήθηκε και ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον αν οι πολίτες των βορειοανατολικών θα μπορούσαν να κοινωνικοποιηθούν με άτομα εκτός του σπιτιού τους, εκείνος δήλωσε ότι έχουν αυτό το δικαίωμα, με όριο τα έξι άτομα.

«Στα βορειοανατολικά ή σε άλλες περιοχές όπου έχουν εισαχθεί ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, θα πρέπει να ακολουθείτε τις οδηγίες των τοπικών αρχών, όμως είναι έξι άτομα σε ένα σπίτι ή έξι άτομα στην εστίαση, όμως όπως καταλαβαίνω όχι έξι σε εξωτερικούς χώρους, έτσι έχουν τα πράγματα εκεί», είπε συγκεκριμένα ο Τζόνσον.

Το απολογητικό tweet

Αργότερα, όμως, έγραψε στο Twitter: «Συγγνώμη, έκανα λάθος σήμερα. Στα βορειοανατολικά, οι νέοι κανόνες συνεπάγονται ότι δεν μπορείτε να συναντήσετε άτομα που ζουν σε άλλες κατοικίες σε κοινωνικό πλαίσιο σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των παμπ, των εστιατορίων και των σπιτιών σας. Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε την κοινωνικοποίηση με άτομα που δεν ζουν μαζί σας και σε εξωτερικούς χώρους».

Το λάθος του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να φτάσει σε χειρότερη στιγμή, αναφέρει το Bloomberg. Αντιμετωπίζει ανταρσία εντός του ίδιου του κόμματός του σε σχέση με την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία στο κοινοβούλιο. Το γεγονός ότι δεν είναι καν σε θέση να εξηγήσει τους κανόνες που αποφάσισε μόνος του, πρόκειται να ρίξει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά ενόψει μιας πιθανής ψηφοφορίας την Τετάρτη.

Ανταρσία στο κόμμα των Συντηρητικών

Σύμφωνα με το Bloomberg, γίνονται συζητήσεις με στόχο έναν πιθανό συμβιβασμό μεταξύ κυβέρνησης και επικριτών, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συμφωνία.

Ταυτόχρονα, ο Μπέρναρντ Τζένκιν, επικεφαλής της επιτροπής διασύνδεσης, της ομάδας που εκπροσωπεί όλες τις επιτροπές του κοινοβουλίου, έγραψε στον Τζόνσον λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει συμβουλευτεί τους βουλευτές.

«Η ιδέα ότι μπορούν να επιβληθούν τέτοιου είδους περιορισμοί, χωρίς πρώτα να έχει υπάρξει ρητή συμφωνία του κοινοβουλίου, με εξαίρεση τις περιπτώσεις επιτακτικής ανάγκης, δεν χαίρει ευρείας αποδοχής και μπορεί ακόμη και να αμφισβητηθεί βάσει του νόμου», έγραψε ο Τζένκιν. «Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα αποδεχτεί μια κατάλληλη τροποποίηση ή θα συμφωνήσει σε μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, στην αμεσότερη πιθανή ευκαιρία κατά τη διάρκεια ή πριν το ντιμπέιτ της Τετάρτης».

Γενικότερα, ο Τζόνσον αντιμετωπίζει αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησής του. Οι βουλευτές των Συντηρητικών είναι όλο και πιο δυσαρεστημένοι από την ηγεσία του και διαμαρτύρονται ότι έχει ήδη κάνει πολλά λάθη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024