Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοκαριστική έρευνα: Πάνω από το 80% των Βρετανών παραβιάζει τα μέτρα για τον κοροναϊό

Σοκαριστική έρευνα: Πάνω από το 80% των Βρετανών παραβιάζει τα μέτρα για τον κοροναϊό

Από τους συμμετέχοντες που είχαν παρουσιάσει συμπτώματα του φονικού ιού, μόνο μια ισχνή μειοψηφία συμμορφώθηκε στους κανόνες για αυτο-απομόνωση

Πάνω από το 80% των πολιτών της Βρετανίας αψηφά τις οδηγίες αυτό-απομόνωσης όταν παρουσιάζει συμπτώματα κοροναϊού ή έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήταν καν σε θέση να αναγνωρίσει τα συμπτώματα του κοροναϊού.

Η έρευνα εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του συστήματος τεστ και ιχνηλάτησης της χώρας, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να περιορίσει την αύξηση των λοιμώξεων εισάγοντας νέα περιοριστικά μέτρα.

Η έρευνα, της οποίας ηγήθηκε το King’s College του Λονδίνου, διαπίστωσε ότι μόλις το 18,2% των ατόμων που ανέφεραν συμπτώματα κοροναϊού τις τελευταίες επτά ημέρες δεν είχε βγει από το σπίτι από την εμφάνισή τους και έπειτα, ενώ μόνο το 11,9% είχε ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ.

Επιπλέον, ανακάλυψε ότι μόνο το 10,9% των ατόμων που είχαν λάβει οδηγία αυτό-απομόνωσης από το πρόγραμμα του NHS για την ιχνηλάτηση και τα τεστ, αφού είχαν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, είχαν ακολουθήσει τη σύσταση για τις 14 μέρες που απαιτούνται.

Η κυβέρνηση εισήγαγε την περασμένη εβδομάδα πρόστιμα έως και 10.000 στερλίνων για τους παραβάτες των κανόνων αυτό-απομόνωσης, ενώ προσφέρει οικονομική ενίσχυση 500 στερλίνων για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους που χάνουν εισοδήματα εξαιτίας της καραντίνας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η οικονομική υποστήριξη θα μπορούσε όντως να ενθαρρύνει τη συμμόρφωση.

«Τα συμπεράσματά μας καταδεικνύουν ότι οι οικονομικοί περιορισμοί και οι ευθύνες για φροντίδα άλλων ατόμων παρεμποδίζουν τη συμμόρφωση προς τους κανόνες αυτό-απομόνωσης, την ειλικρίνεια σε σχέση με τα άτομα με τα οποία είχαν στενές επαφές, όπως επίσης και την καραντίνα των επαφών», έγραψαν.

Ο Τζόνσον υποσχέθηκε ένα σύστημα τεστ και ιχνηλάτησης που θα ήταν «το καλύτερο στον κόσμο», όμως έκτοτε αντιμετωπίζει διαρκώς προβλήματα, αποτυγχάνοντας σε τακτική βάση να επιτύχει τον στόχο του 80% των επαφών. Μια εφαρμογή ιχνηάτησης κυκλοφόρησε την Πέμπτη έπειτα από τέσσερις μήνες καθυστερήσεων.

Οι αιτίες της μη-συμμόρφωσης κυμαίνονταν από την άγνοια για τις οδηγίες της κυβέρνησης, μέχρι την αδυναμία αναγνώρισης των συμπτωμάτων, σύμφωνα με τη μελέτη.

Πηγή: www.reuters.com

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024