Κοροναϊός : Εύσημα στην Αθήνα από τον ΠΟΥ για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας
Στο σχετικό άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια του Covid-19», η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζεται ουσιαστικά ως πόλη-πρότυπο, στην προστασία των ευπαθών ομάδων πολιτών.
Εύσημα δίνει στην Αθήνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που εφάρμοσε. Με ένα εκτενές άρθρο στην ιστοσελίδα του, ο ΠΟΥ, κάνει ένα ιδιαίτερα θετικό αφιέρωμα στις σημαντικές προσπάθειες του Δήμου Αθηναίων για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κοροναϊού στην πρωτεύουσα και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.
Στο σχετικό άρθρο με τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια του Covid-19», η ελληνική πρωτεύουσα παρουσιάζεται ουσιαστικά ως πόλη-πρότυπο, στην προστασία των ευπαθών ομάδων πολιτών.
«Η Αθήνα, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τον επιβλητικό Παρθενώνα να δεσπόζει στην πόλη ως υπενθύμιση επιμονής και αντοχής. Με τα χρόνια έρχεται συχνά η σοφία» ξεκινά το αφιέρωμα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αφού επισημαίνεται ότι ενώ o Covid-19 σάρωνε την Ευρώπη, η Ελλάδα άρχισε να εφαρμόζει μέτρα σε εθνικό επίπεδο για τον περιορισμού του ιού, όπως η ακύρωση μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων και μέτρων lockdowns, τονίζεται χαρακτηριστικά για την Αθήνα ότι «ακολούθησε πιστά αυτά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων».
«Η Αθήνα γνώριζε ότι αυτά τα αυστηρά μέτρα θα επηρέαζαν σε μεγάλο βαθμό τις ευάλωτες ομάδες που θα αντιμετώπιζαν απομόνωση, δυσκολία στην πρόσληψη υπηρεσιών θεραπείας και αποκατάστασης, καθώς και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικά προγράμματα. Αυτές οι ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης COVID-19 και μάλιστα με σοβαρότερη εξέλιξη της νόσου» επισημαίνεται στο άρθρο ενώ, μεταξύ άλλων, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στις δυο νέες δομές του Δήμου που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας: Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και στο εξειδικευμένο Κέντρο για άτομα ουσιοεξαρτημένα. Καθώς επίσης και στη σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου, με τις ομάδες του, οι οποίες απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό και επισκέπτονται, φροντίζουν και ενημερώνουν σχετικά, άστεγους, μετανάστες κ.ά., στα σημεία όπου βρίσκονται.
Αναφορά γίνεται και στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, φιλοξενώντας δηλώσεις του, στις οποίες υπογραμμίζει: «Αυτές οι πολύ δύσκολες στιγμές μας έχουν διδάξει ότι το καλύτερο αποτέλεσμα έρχεται πάντα με την συνεργασία και τις συνεπείς προσπάθειες. Όταν η πόλη και η κοινωνία των πολιτών ενώνουν τις προσπάθειές τους, το αποτέλεσμα είναι κάτι περισσότερο από καρποφόρο, καθώς μαζί μπορούμε να ανοίξουμε μια ολοένα και πιο ασφαλή ομπρέλα πάνω από τους περιθωριοποιημένους πληθυσμούς. Σε αυτή τη μάχη ενάντια στο χρόνο, κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω».
Τέλος, παραθέτει και σχετική δήλωση της εκπροσώπου του ΠΟΥ για την Ελλάδα, Marianna Trias, η οποία τονίζει ότι «ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την Ελλάδα με προώθηση και τεκμηριωμένη πολιτική καθοδήγηση για τον COVID-19 και πολλά περισσότερα. Η προσέγγιση «φροντίζουμε ολόκληρη την κοινωνία» δεν αφήνει κανέναν πίσω και ενισχύει τα καλύτερα κοινωνικά πρότυπα δημιουργώντας μια νέα θετική νόρμα που ελαχιστοποιεί το στίγμα και τις διακρίσεις».
Δείτε ολόκληρο το άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
- Γιατί η «Pax Israelica» στον Λεβάντε είναι μια κακή ιδέα της Ουάσιγκτον
- Ιράν: Νέες κυρώσεις είναι έτοιμη να εισηγηθεί στην ΕΕ η Κάλας
- Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- «Μετρητά για να κρατήσετε μετανάστες» – Το deal της Ευρώπης με τους μεσανατολίτες ηγέτες
- Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)










![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-150x85.jpg)























![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)








































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442