Έπειτα από έναν χρόνο ακτιβισμού για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, η Γκρέτα Τούνμπεργκ γίνεται και πάλι μια κανονική 17χρονη και επιστρέφει και πάλι στο σχολείο.

Η Σουηδή ακτιβίστρια, η οποία αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time το 2019, είχε κάνει ένα… διάλειμμα ενός έτους από το σχολείο για να ασχοληθεί με τον ακτιβισμό για το περιβάλλον.

«Το διάλειμμα από τα σχολεία τελείωσε και αισθάνομαι υπέροχα που πίσω στην τάξη και πάλι!» έγραψε η Γκρέτα Τούνμπεργκ σε μια ανάρτηση στο Instagram, φορώντας και πάλι τη σχολική της τσάντα.

Από τις μοναχικές διαμαρτυρίες σε Πρόσωπο της Χρονιάς του 2019

Ξεκίνησε να διαδηλώνει για την κλιματική αλλαγή μόνη, με πλακάτ έξω από τη σουηδική Βουλή. Γρήγορα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ βρέθηκε να ηγείται της σχολικής αποχής για το κλίμα κάθε Παρασκευή, η οποία και συνέβαινε παράλληλα σε δεκάδες χώρες του κόσμου.

Το πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής αποφάσισε να κάνει ένα ετήσιο ταξίδι με σκοπό να δυναμώσει τη φωνή της νεολαίας και να αντιμετωπίσει τους ηγέτες του κόσμου για την έλλειψη πρωτοβουλιών ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Πέρασε ακόμη και τον Ατλαντικό με ιστιοφόρο, προκειμένου να μείνει πιστή στις ιδέες της και στη μάχη ενάντια στην εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Συνάντησε πολιτικούς, έγινε φίλη με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και αναδείχτηκε πρόσωπο της χρονιάς για το 2019 από το περιοδικό Time.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο