Τα ατού των Ενόπλων Δυνάμεων στον «πόλεμο» του Αιγαίου
Εκτός από την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις η Αθήνα και το ελληνικό Πεντάγωνο σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, έχουν πρωτοβουλία κινήσεων και δράσης χάρη σε 4-5 «ατού» που διαθέτουν
Για 12η συνεχή ημέρα το τουρκικό σεισμογραφικό «Οruc Reis» συνεχίζει να προκαλεί και να κινείται πότε εντός και πότε εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην περιοχή δεν έχουν αποχωρήσει και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο πολύ μεγάλο μέρος του Ελληνικού Στόλου και άλλων ελληνικών δυνάμεων παραμένουν σε επιφυλακή.
Εκτός όμως από την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις η Αθήνα και το ελληνικό Πεντάγωνο σε τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, έχουν πρωτοβουλία κινήσεων και δράσης χάρη σε 4-5 «ατού» που διαθέτουν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.