Να στείλει αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία ζητούν από τον Πομπέο αμερικανοί Γερουσιαστές
Πιο συγκεκριμένα, σε επιστολή των γερουσιαστών, Chris van Hollen και Bob Menendez, επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν από κοινού με την ΕΕ ένα σχέδιο συνολικών κυρώσεων που θα επιβληθούν σε βασικούς τομείς της τουρκικής οικονομίας.
Βροχή επιστολών από το Κογκρέσο δέχεται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, με τις οποίες οι βουλευτές και γερουσιαστές ζητούν από το Μάικ Πομπέο να αξιοποιήσει τη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Νίκο Δένδια προκειμένου να καλέσει ευθέως την Άγκυρα να απομακρύνει όλα τα πλοία της από την ελληνική ΑΟΖ και να συμμορφωθεί με τις επιταγές του διεθνούς δικαίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, σε επιστολή των γερουσιαστών, Chris van Hollen και Bob Menendez, επισημαίνεται ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συζητήσουν από κοινού με την ΕΕ ένα σχέδιο συνολικών κυρώσεων που θα επιβληθούν σε βασικούς τομείς της τουρκικής οικονομίας.
Σε μια δεύτερη επιστολή, οι συμπρόεδροι της ελληνοϊσραηλινής συμμαχίας στο Κογκρέσο τονίζουν στον Μάικ Πομπέο ότι η Τουρκία διακινδυνεύει μια κλιμάκωση που θέτει σε κίνδυνο τα ίδια τα αμερικανικά συμφέροντα.
Η αμερικανική διπλωματία έχει δύο βασικούς στόχους. Πρώτος στόχος είναι να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η αποκλιμάκωση στην περιοχή και σε δεύτερη φάση να ξανακινήσουν οι συνομιλίες για τον ερευνητικό διάλογο.
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;
- Ο πόλεμος εισέρχεται στη δεύτερη φάση – Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- The Expla-in Project| Ευλογιά προβάτων: Συναγερμός στην Ήπειρο πριν το Πάσχα. Πώς εξαπλώθηκε σε 18 μήνες;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442