Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλλαγές τώρα στο ΚΙΝΑΛ. Αύριο θα είναι αργά

Αλλαγές τώρα στο ΚΙΝΑΛ. Αύριο θα είναι αργά

Γιατί η βάση του κόμματος δεν αντιδρά; Γιατί ανέχεται να βλέπει το κόμμα να καταρρέει και δεν κάνει τίποτα; Μήπως είναι βολεμένη με ένα ΚΚΕ του Κέντρου;

Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΚΙΝΑΛ. Το φάντασμα της πλήρους απαξίωσης. Ο διάχυτος φόβος ότι το πάλαι ποτέ μεγάλο και κυρίαρχο κόμμα θα σμικρυνθεί και θα μείνει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου.

Το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ παραμένει στις δημοσκοπήσεις στο 5%-6% και ακούγεται μόνο όταν κάνει κραυγαλέα λάθη, όπως αυτό με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις που υπερψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία!

Ιστορικό λάθος που σε περνάει στην άλλη πλευρά τις ιστορίας. Αλλά πολλοί αναρωτιούνται, γιατί το έκανε αυτό η κυρία Γεννηματά και η ηγετική ομάδα του κόμματος;

Γιατί σε τόσο σοβαρό ιδεολογικό θέμα συμπαρατάχθηκαν με τη Δεξιά;

Δυστυχώς, πρέπει να λέμε την αλήθεια, όσο πικρή και εάν είναι.

Η συγκυβέρνηση με τη Δεξιά δεν ήταν απλώς μια τακτική κίνηση, αλλά διαπέρασε το DNA αρκετών στελεχών που παρέμειναν στην παράταξη. Αυτών που νομίζουν ότι ακόμη κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιος να πει στο αφτί της ηγεσίας του κόμματος ότι πρωθυπουργός δεν είναι ο Τσίπρας αλλά ο Μητσοτάκης. Ψιθυριστά, να μην το ακούσουν πολλοί.

Σε μια περίοδο στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τη θύελλα των σκανδάλων, το ΚΙΝΑΛ καταφέρνει να μην εισπράττει τίποτα.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως υπάρχουν κάποιοι που θέλουν το κόμμα να παραμένει μικρό και απόλυτα ελεγχόμενο;

Ο δημοκρατικός χώρος, η Κεντροαριστερά παραμένουν εν δυνάμει πλειοψηφικά. Αλλά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ δεν εισπράττει το ΚΙΝΑΛ. Κάπου αλλού κατευθύνονται οι οπαδοί της δημοκρατικής παράταξης.

Αλλά εδώ τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί η βάση του κόμματος δεν αντιδρά; Γιατί ανέχεται να βλέπει το κόμμα να καταρρέει και δεν κάνει τίποτα; Μήπως είναι βολεμένη με ένα ΚΚΕ του Κέντρου;

Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Να αμφισβητήσουμε το μικρό κατεστημένο του κόμματος. Να αποκλείσουμε στελέχη που κοιτάζουν δεξιά και γλυκοκοιτάζουν κυβερνητικά αξιώματα.

Η φύση της δημοκρατικής παράταξης είναι αντιδεξιά. Εκεί την κατατάσσει η ιστορική της μνήμη. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε μονομέτωπο αγώνα κατά της Δεξιάς. Αυτοί που αμφισβήτησαν την αρχή του Κινήματος, με τα ιστορικά τους λάθη είδαν το ΠΑΣΟΚ να συρρικνώνεται.

Τώρα είναι η τελευταία μας ευκαιρία! Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να ξαναγίνει αντιδεξιά παράταξη.

Σε μια περίοδο οικονομικής ύφεσης, εργασιακού μεσαίωνα, βίας, απαγορεύσεων, εθνικών υποχωρήσεων, το ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και να αρέσκεται σε ατακούλες της πλάκας.

Ακουγα τις προάλλες στέλεχος του ΚΙΝΑΛ να μιλάει σε τηλεοπτικό σταθμό και να μη λέει ούτε μία λέξη για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη.

Ζητάω σύγκληση ΚΠΕ, έστω και σε δύο φάσεις, φυσικά εξ αποστάσεως, για να συζητήσουμε και να πάρουμε πολιτικές αποφάσεις.

Καλώ τους συντρόφους μου να πάψουν να εφησυχάζουν. Ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ δύσκολος για τους εργαζομένους. Εμείς φύσει και θέσει πρέπει να είμαστε δίπλα τους. Ας κάνουμε τις αλλαγές τώρα. Αύριο θα είναι αργά.

Ο Σταμάτης Μαλέλης είναι μέλος ΚΠΕ ΚΙΝΑΛ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024