Μειώθηκαν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλες τις θέσεις και για τα οχήματα – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
Μειωμένα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και στα οχήματα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
Μειωμένα είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε όλες τις κατηγορίες θέσεων και στα οχήματα, λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13% για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
Σημειώνεται ότι ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες στις αρχές του νέου έτους είχαν προχωρήσει σε μικρή αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων περίπου στο 6%, μετά την τροποποίηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το νέο καύσιμο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (0,5%) που είναι πολύ ακριβότερο του συμβατικού. Για το θέμα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν ενημερώσει σχετικά την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Έτσι σύμφωνα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα από το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών με τη μείωση του ΦΠΑ, δύο ενήλικες με ΙΧ αυτοκίνητο σε οικονομική θέση στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος, θα πληρώσει τώρα 233,5 ευρώ από 245,5 ευρώ που ήταν πριν.
Το ατομικό εισιτήριο στη γραμμή Πειραιάς-Ρόδος ανέρχεται στα 61,5 ευρώ τώρα από 67,5 που ήταν πριν.
Συγκεκριμένα:
- Στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος δύο ενήλικες με ένα ΙΧ αυτοκίνητο θα πληρώσουν τώρα 141,5 ευρώ από 147,5 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση διαμορφώνεται στα 61,5 ευρώ από τα 67,5 που ήταν πριν.
- Στη γραμμή Πειραιάς – Μυτιλήνη δύο ενήλικες με ένα ΙΧ όχημα θα πληρώσουν 185 ευρώ από 206 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση διαμορφώνεται τώρα στα 43,5 ευρώ από τα 51,5 που ήταν πριν.
- Στη γραμμή Πειραιάς -Ηράκλειο δύο ενήλικες με ένα ΙΧ όχημα θα καταβάλουν τώρα 122 ευρώ από 155 που ήταν πριν, ενώ το ατομικό εισιτήριο στην οικονομική θέση ανέρχεται στα 28 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.
- Στη γραμμή Πειραιάς-Σέριφος δύο άτομα με ένα ΙΧ θα καταβάλλει 113,50 ευρώ τώρα από 118,50 που ήταν πριν. Το ατομικό εισιτήριο στην ίδια γραμμή διαμορφώνεται στα 28,50 ευρώ από τα 31 που ήταν πριν.
- Στη γραμμή Πειραιάς-Σίφνος ένα ζευγάρι με ΙΧ όχημα θα καταβάλλει τώρα 124,50 ευρώ από 129,50 που ήταν ενώ το ατομικό στην ίδια γραμμή διαμορφώνεται στα 33,50 ευρώ από τα 36 ευρώ που ήταν πριν.
- Στη γραμμή Πειραιάς-Μήλος δύο ενήλικες με ένα ΙΧ θα πληρώσουν τώρα 133,50 από 139,50 που ήταν πριν ενώ το ατομικό εισιτήριο διαμορφώνεται στα 39,50 ευρώ από τα 36,50 που ήταν πριν.
- Τα παιδιά από 5 ετών έως 10 πληρώνουν μισό εισιτήριο.
Σημειώνεται ότι όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στο πλαίσιο της πολιτικής τους πραγματοποιούν και αυτό το καλοκαίρι εκπτώσεις σε επιβάτες και οχήματα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο
- Live streaming: Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’
- Σάνεν Ντόχερτι: Πικρή δικαστική μάχη 18 μήνες από τον θάνατο της – Η περιουσία, ο πρώην σύζυγος και η προδοσία
- Ινδονησία: Εντοπίστηκε μία σορός μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους
- ΕΕ: Βαθαίνει το μισθολογικό χάσμα – Μπορούν οι συλλογικές συμβάσεις να λειτουργήσουν ως ανάχωμα;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [18.01 – 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/POSTER-copy-7-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442