Έχουν εξαγγείλει την επανέναρξη, αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να γίνει ξανά… τζάμπολ και να παιχθεί μπάσκετ απέχουμε.
Οι Κινέζοι θέλουν να δουν το πρωτάθλημά τους να ολοκληρώνεται, όμως η κυβέρνηση είναι διστακτική, καθώς ο κορωνοϊός παραμένει ασύμμετρη απειλή, γι’ αυτό και η απόφαση είναι στον… αέρα. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι μέλλει γενέσθαι, κανείς δεν μπορεί να πει τι θα γίνει… αύριο.
Οι ημερομηνίες δεν έχουν χαθεί, όμως είναι προφανές ότι δεν θα τηρηθούν. Ούτε οι πρώτες μέρες του Απριλίου, ούτε τα μέσα του μήνα θα γίνουν σημείο αναφοράς της επανέναρξης των αγώνων.
Η άρνηση της κυβέρνησης υποχρεώνει τη λίγκα να επανεξετάσει το θέμα στα τέλη του επόμενου μήνα, προφανώς περιμένοντας θετικές εξελίξεις στη μάχη κατά της πανδημίας.
Αν δεν υπάρξει βελτίωση, αν δεν εξαλειφθεί ο κίνδυνος γενικευμένου προβλήματος, δεν πρόκειται να ανάψει το «πράσινο φως».
Η ύφεση στη χώρα, η μείωση των κρουσμάτων κι ο περιορισμός των θανάτων, πιστώνονται στην κινεζική κυβέρνηση, η οποία δεν σκοπεύει να ρισκάρει, κατά πώς φαίνεται κι από το βέτο που άσκησε. Ως εκ τούτου, τίποτα δεν θα κινηθεί, αν δεν δοθεί το ΟΚ από την κορυφή της ιεραρχίας, αν δεν υπάρχουν όλες οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.