Κίνα : Χτίζουν νοσοκομείο μέσα σε μια εβδομάδα για τον κοροναϊό [Εικόνες]
Στο φουλ δουλεύουν οι μπουλντόζες στην πόλη Γουχάν της Κίνας για την ανέγερση νοσοκομείου αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.
Στο φουλ δουλεύουν οι μπουλντόζες στην πόλη Γουχάν της Κίνας για την ανέγερση νοσοκομείου αποκλειστικά και μόνο για όσους έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό.
Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου 1.000 κλινών για τη νοσηλεία όσων μολυνθούν από τον νέο κοροναϊό, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει.
Το νέο νοσοκομείο κατασκευάζεται γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής και βρίσκεται στα περίχωρα της Γουχάν.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου.

Construction began on the night of January 23 for a new specialized hospital for #coronavirus patients in central China's #Wuhan City.
The hospital is designed to have an area of 25,000 square meters with 1,000 beds and will be put into use by February 3 pic.twitter.com/ePQoxJnM0y
— CGTN (@CGTNOfficial) January 24, 2020
Πόλεις σε καραντίνα
Πολλές πόλεις σε καραντίνα, πολλές δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι αποκλεισμένοι: η Κίνα καταφεύγει στα μεγάλα μέσα στην προσπάθειά της να περιορίσει την επιδημία του νέου κοροναϊού, όμως ακόμη και αυτά ενδέχεται να αποδειχθούν ανεπαρκή, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να απαγορεύσουν στα τρένα και τα αεροπλάνα να αναχωρούν από την Ουχάν, την πόλη που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800.
Τα λεωφορεία και τα πλοία που διασχίζουν τον Γιναγκτσέ, τον μεγαλύτερο ποταμό της Κίνας που περνάει και από την Ουχάν, έχουν λάβει εντολή να αναστείλουν τα δρομολόγιά τους.
Οι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει, ενώ έχει ανασταλεί και η λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς στην πόλη αυτή των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως και σε εννέα γειτονικές της. Συνολικά, περισσότερα από 40 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από τα άνευ προηγουμένου αυτά μέτρα.
Εξάλλου σήμερα η κρατική τηλεόραση της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα λάβουν ακόμη αυστηρότερα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού.
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442