Ποια είναι η καλύτερη ώρα για σεξ;
Πρόσφατες έρευνες μας πληροφορούν μάλιστα ότι πάνω από τις μισές σεξουαλικές συνευρέσεις ενός ζευγαριού συμβαίνουν μεταξύ των ωρών 22:00 μ.μ. και 02.00 π.μ..
Εσείς κάνετε σεξ λίγο πριν κοιμηθείτε; Αν ναι, τότε ανήκετε στο σύνηθες 82% των ανθρώπων που το κάνουν.
Πρόσφατες έρευνες μας πληροφορούν μάλιστα ότι πάνω από τις μισές σεξουαλικές συνευρέσεις ενός ζευγαριού συμβαίνουν μεταξύ των ωρών 22:00 μ.μ. και 02.00 π.μ..
Μια επίσης δημοφιλής ώρα είναι επίσης στις 6:00 το πρωί, την ώρα που τα περισσότερα ζευγάρια ξυπνάνε. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Ο έντονος κιρκαδικός ρυθμός της σεξουαλικής δραστηριότητας έχει μια αρκετά απλή εξήγηση από την άποψη της διαθεσιμότητας ή της ευκαιρίας. Οι παντρεμένοι είναι πιο πιθανό να κάνουν σεξ λίγο πριν πέσουν για ύπνο. Τότε είναι η στιγμή της ημέρας που ουσιαστικά είναι ο ένας στη διάθεση του άλλου.
Ένα ζευγάρι που κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι όχι μόνο δένεται συναισθηματικά, αλλά ενδυναμώνει και τη σχέση του. Στο παρελθόν τα ζευγάρια κοιμούνταν μαζί για διάφορους λόγους. Για να διατηρούν την θερμοκρασία τους σταθερή, ή επειδή δύο ζευγάρια αυτιά είναι καλύτερα από ένα, όσον αφορά την έγκαιρη ανίχνευση κινδύνου τη νύχτα, όπως οι επιθέσεις από άγρια ζώα, ή από εχθρούς.
Επί της ουσίας, όμως, η σωματική επαφή προωθεί την οικειότητα και αυξάνει την παραγωγή της οξυτοκίνης . Αυτή είναι η «ορμόνη της οικειότητας» που προωθεί το συναισθηματικό δέσιμο σε πολλά θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης μητέρας-βρέφους.
Για τα ζώα, που ζουν σε ζεύγη αρσενικού-θηλυκού, η στενή σωματική επαφή είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχή παραγωγή απογόνων. Ένα θηλυκό προτιμάει να ζευγαρώνει με το αρσενικό σύντροφό του και αρνείται να ζευγαρώσει με άγνωστα αρσενικά.
Αυτό το μοτίβο ισχύει και για τους ανθρώπους που πληρούν τα περισσότερα από τα κριτήρια για την κατηγορία των ζώων που ζουν σε ζεύγη αρσενικού-θηλυκού.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι πιο εύκολα κατανοητό το γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ κυρίως το βράδυ και ειδικά πριν πέσουν για ύπνο, αφού αυτό ενισχύει τα συναισθήματα εγγύτητας και οικειότητας σε πολλά επίπεδα.
- Το crypto θαύμα του Έρικ Τραμπ: Πώς πολλαπλασίασε την περιουσία του σε έναν χρόνο
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)






































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)


























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442