«Επαναστατική Αυτοάμυνα» : Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση
Η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έχει διαπράξει ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών της Διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως έχει αναλάβει και την ευθύνη για την ρίψη χειροβομβίδας.
Στα πλαίσια της ευρείας επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Παρασκευής (08-11-2019), συνελήφθησαν δύο άντρες, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», που έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επιθέσεων τα προηγούμενα χρόνια.
Η πρώτη εμφάνιση το 2014
Η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» έκανε την πρώτη της εμφάνιση στις 25 Μαΐου του 2014, ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, όταν μέλη της επιτέθηκαν με όπλο τύπου καλάσνικοφ σε κτίριο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο ζητούσαν μεταξύ άλλων «να αποσυρθεί ο νέος νόμος για τις φυλακές και να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος».
Περίπου δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε η ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα.
Πυροβολισμοί εναντίον της Διμοιρίας ΜΑΤ το 2017
Το βράδυ της Δευτέρας (10-01-2017) σημειώνονται πυροβολισμοί εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.
Ένα μαυροφορεμένο άτομο, ύψους περίπου 1.85, που πιθανόν πυροβόλησε με καλάσνικοφ, αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ ως δράστης της επίθεσης εναντίον αστυνομικών της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.
Στόχος ήταν οι δύο φρουροί της διμοιρίας και οι σφαίρες, τουλάχιστον μία ή δύο, καρφώθηκαν σε στύλο· φέρεται να μην τους τραυμάτισαν για λίγα εκατοστά.
Η ένοπλη επίθεση το βράδυ της Δευτέρας έρχεται λίγες ημέρες μετά την σύλληψη του 29χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γ. ως «κατασκευαστή βομβών των Πυρήνων».
«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό Αστυνομικό» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Ομοσπονδία Αστυνομικών.
Δεύτερο χτύπημα κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ
Στις 06-11-2017 σημειώνεται δεύτερη ένοπλη επίθεση κατά της Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.
Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας