Κοντά στο ρεκόρ τριπόντων του Άρη ο Γκετσεβίτσιους
Ο Λιθουανός γκαρντ «άγγιξε» την καλύτερη επίδοση των κίτρινων στα τρίποντα στο ματς με τον Παναθηναϊκό.
Εξαιρετική ήταν η χτεσινή (26/10) εμφάνιση του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Λιθουανός γκαρντ, μάλιστα, έφτασε πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει το ρεκόρ τριπόντων όλων των εποχών του Άρη, που είχε πετύχει ο Νέστορας Κόμματος το 2003 με 8/12.
Πέρα από τα 7/11 τρίποντα, ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε και ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα με 23 πόντους.
Ο ΕΣΑΚΕ αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
«Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν παραγωγικός τόσο εκτελεστικά (23 πόντοι) όσο και δημιουργικά (επτά ασίστ). Σημείωσε μάλιστα και ρεκόρ περιόδου με τα επτά εύστοχα τρίποντα του (7/11) αφού το προηγούμενο μοιράζονταν με έξι ο Μάικ Μπρούσεβιτς χθες, ο Γκλιν Ουότσον στη 2η και οι Τζίμερ Φριντέτ και Αμάνζε Εγκεκέζε στην 4η αγωνιστική.
Τα επτά εύστοχα τρίποντα όμως, είναι μία επίδοση που ξεφεύγει από τα όρια της φετινής σεζόν. Ο Γκετσεβίτσιους ισοφάρισε χθες τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του Άρη στην ΕΚΟ Basket League. Έμεινε ένα τρίποντο μακριά από το απόλυτο ρεκόρ που κρατάει από τις 11 Οκτωβρίου 2003 ο Νέστορας Κόμματος, που μέτρησε 8/12 τρίποντα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή που κρίθηκε όμως σε παράταση (100-99).
Ο Γκετσεβίτσιους σημείωσε μόλις την 6η επίδοση 7+ εύστοχων τρίποντων στην ιστορία των “κιτρινόμαυρων” στην ΕΚΟ Basket League και παράλληλα ρεκόρ σχεδόν 11 χρόνων. Ο τελευταίος που έφτασε σε μία τέτοια, ήταν ο Δημήτρης Τσαλδάρης που μέτρησε 7/9 τρίποντα στην εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Αιγάλεω με 88-71, στις 12 Ιανουαρίου 2008.
Ο Λιθουανός γκαρντ σταμάτησε στους 23 πόντους και αυτό συνιστά ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Το προηγούμενο του ήταν εκείνο των 19 πόντων που είχε δύο φορές με τον Ολυμπιακό. Εντός έδρας με το Περιστέρι για τη σεζόν 2011-12 και εκτός έδρας με τον Πανιώνιο για τη σεζόν 2012-13».
- Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-1: Σοκ για τους Καταλανούς και «φωτιά» στη La Liga! (vid)
- Μαρόκο – Σενεγάλη 0-1 παρ. (0-0 κ.δ.): Οι Σενεγαλέζοι στην κορυφή της Αφρικής! (vid)
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Χαμός στον τελικό του Κόπα Αφρικα: Έφυγαν οι Σενεγαλέζοι στο 97′ μετά το πέναλτι υπέρ του Μαρόκου (vids)
- ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 4-0: Με τέσσερα γκολ του Γιόβιτς η «Ένωση» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442