Κούρδος δημοσιογράφος στο One Channel: Βρισκόμαστε μπροστά σε ανθρωπιστική καταστροφή
Για την κατάσταση στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία μιλάει αποκλειστικά στο One Channel και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζιάκα ο Κούρδος δημοσιογράφος Ατζέντ Χολί.
Για την κατάσταση στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία μιλάει αποκλειστικά στο One Channel και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ζιάκα ο Κούρδος δημοσιογράφος Ατζέντ Χολί.
Ο Κούρδος δημοσιογράφος μεταφέρει από την περιοχή των συγκρούσεων την αγωνία των ομοεθνών του για την διαφαινόμενη ανθρωπιστική κρίση στα εδάφη που κατοικούν.
«Βρίσκομαι στη πόλη Αμούντα, στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, από το ξεκίνημα της τουρκικής επίθεσης στα νοτιοανατολικά της Συρίας, στις 9 Οκτωβρίου. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα νότια της Συρίας είναι τραγική. Υπάρχουν πολλά θύματα και πολλοί από αυτούς που έχουν σκοτωθεί είναι άμαχοι» τονίζει, μιλώντας στο One Channel.
Ο Χολί περιγράφει τις νέες μαύρες σελίδες της ιστορίας της Συρίας. Μεγάλες πόλεις της χώρας σε ομηρία και χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι.
«Δίπλα στα συριακοτουρκικά σύνορα, ειδικά στις πόλεις Σαρί Κανέ, Ρας αλ Αϊν, Ταλ αμπιαντ, καθώς και στο Καμισλi, οι άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν δρόμο για διαφύγουν. Το ίδιο συμβαίνει και στις περιοχές του νότου, και συγκεκριμένα στη Χασακά. Οι Κούρδοι της περιοχής μιλούν για μία κίνηση που σχεδιαζόταν από τον Ερντογάν εδώ και καιρό, για την οποία περίμενε απλά το πράσινο φως από τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντοναλντ Τραμπ».
Στα λόγια του Κούρδου δημοσιογράφου από την πόλη Αμούντα της Συρίας, σκιαγραφείται το αίσθημα εγκατάλειψης και προδοσίας από τους πάλαι ποτέ συμμάχους τoυς.
«Η δήθεν αφορμή είναι να εκκαθαριστεί η περιοχή από αυτό που ο Ερντογάν αποκαλεί τρομοκρατία. Δεν υπάρχουν τρομοκράτες. Εδώ υπάρχουν μόνο πολίτες που ζουν δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Στη πραγματικότητα, ο Ερντογάν προσπαθεί να εξαφανίσει κάθε κουρδικό δείγμα στη περιοχή, ακόμα και έξω από τα τουρκικά σύνορα» διευκρινίζει.
Ο Ατζέντ Χολί μέσω του Οne κάνει έκκληση, καθώς όπως λέει εάν δεν υπάρξουν γρήγορα εξελίξεις, η τραγωδία είναι αναπόφευκτη.
«Επαναλαμβάνω, αν οι διεθνείς παίκτες δεν επέμβουν επειγόντως για να σταματήσουν την τουρκική εισβολή εναντίον μας, θα βρεθούμε μπροστά σε μία ανθρωπιστική καταστροφή» καταλήγει.
Η απαισιοδοξία των κατοίκων της περιοχής είναι φανερή, καθώς μιλούν για επιχείρηση εκκαθάρισης και για απόλυτη εγκατάλειψη από τις μεγάλες δυνάμεις που επιτρέπουν στον τουρκικό στρατό να εισβάλει στα εδάφη που κατοικούν.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας