Όταν τα… παραστρατήματα του Σίλβα τον «έκοψαν» από τη Ρεάλ
Ο Ισπανός αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από το Μάντσεστερ, όμως η ιστορία θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική αν τα... νυχτοπερπατήματα δεν του είχαν στερήσει τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο Νταβίντ Σίλβα πραγματοποίησε την 400η του συμμετοχή στην Premier League το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φιγούρες που αγωνίστηκαν στα αγγλικά γήπεδα την τελευταία δεκαετία.
Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Μάντσεστερ Σίτι τον έχουν αναδείξει ως ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του πρωταθλήματος, ενώ από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει την τροπαιοθήκη.
Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε συμβεί αν ο ίδιος είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει τελικά τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω στο 2010.
Την εποχή που ο Ισπανός άσος αγωνιζόταν ακόμη με τα χρώματα της Βαλένθια, οι Μαδριλένοι φημολογείται πως τον είχαν προσεγγίσει προκειμένου να τον «ντύσουν» στα λευκά.
Ο ίδιος μάλιστα είχε δώσει τη συγκατάθεσή του για την ολοκλήρωση της μεταγραφής και όλα έδειχναν πως η νέα σεζόν θα τον έβρισκε να αγωνίζεται μπροστά στο κοινό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Παρόλα αυτά, η έντονη εξωγηπεδική του ζωή, τα αναρίθμητα πάρτι και τα προβλήματα με το ποτό έβαλαν δεύτερες σκέψεις στους «Μερένχες», οι οποίοι τελικά αποφάσισαν να κάνουν πίσω.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μέλλον εξελίχθηκε ιδανικά για τον 33χρονο, ο οποίος εν τέλει βρήκε τη δική του Ιθάκη στη Βορειοδυτική πλευρά της Αγγλίας.
Η Μπαρτσελόνα είχε 4 δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ και η εξαιρετική Σοσιεδάδ τη νίκησε με 2-1, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή στη La Liga! Στους 49 βαθμούς οι «Μπλαουγκράνα», στους 48 η Ρεάλ πλέον.
Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε πέναλτι στο 90+24’ για το Μαρόκο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Γκουεγιέ με γκολ στο 94’ έδωσε το τρόπαιο στην Σενεγάλη – Ηγετική εμφάνιση από τον Μανέ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Ράφα Μπενίτεθ απέδωσε την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ότι το δεύτερο γκολ… έκοψε τα πόδια των παικτών του, επειδή έχασαν την αυτοπεποίθησή τους