Απειλές εναντίον της Καρόλα Ρακέτε – Μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία
Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου Sea Watch 3 Καρόλα Ρακέτε, που προκάλεσε την οργή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επειδή μετέφερε 42 πρόσφυγες που είχε διασώσει στη Μεσόγειο στη Λαμπεντούζα, μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία καθώς δέχθηκε απειλές
Η Γερμανίδα πλοίαρχος του πλοίου Sea Watch 3 Καρόλα Ρακέτε, που προκάλεσε την οργή του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι επειδή μετέφερε 42 πρόσφυγες που είχε διασώσει στη Μεσόγειο στη Λαμπεντούζα, μεταφέρθηκε σε μυστική τοποθεσία καθώς δέχθηκε απειλές, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση για την οποία εργάζεται.
Ιταλίδα δικαστής ζήτησε χθες Τρίτη να αρθεί ο κατ’ οίκον περιορισμός που είχε επιβληθεί στην 31χρονη Ρακέτε, η οποία κρατούνταν από το Σάββατο επειδή αψήφησε τις εντολές του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού και εισήλθε στο λιμάνι της Λαμπεντούζα.
Η Ρακέτε κινδύνευε να καταδικαστεί σε έως και 10 χρόνια κάθειρξη εφόσον της απαγγέλλονταν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο της ζωής τεσσάρων αστυνομικών, αφού στην προσπάθειά της να εισέλθει στο λιμάνι του νησιού χτύπησε το πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής στο οποίο επέβαιναν.
«Έγιναν κάποιες γενικές απειλές εναντίον της Καρόλα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής ΜΚΟ Sea Watch. «Για τον λόγο αυτό τη μεταφέραμε σε μυστική τοποθεσία. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τα σχέδιά της», πρόσθεσε μιλώντας στα αγγλικά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΜΚΟ η Ρακέτε χαρακτήρισε την απόφαση της δικαστή Αλεσάντρα Βέλα «μια μεγάλη νίκη της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες, ενάντια στην ποινικοποίηση όσων θέλουν να τους βοηθούν».
Η Βέλα απεφάνθη ότι η νεαρή πλοίαρχος δεν παραβίασε τους νόμους όταν έσπασε το ναυτικό μπλόκο που της είχε επιβληθεί, ενώ πρόσθεσε ότι εκπλήρωνε το καθήκον της να προστατεύει ζωές όταν αποφάσισε να μεταφέρει τους μετανάστες που είχε σώσει στο λιμάνι.
Την απόφαση του δικαστηρίου επέκρινε ο Σαλβίνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442