ΚΙΝΑΛ: Εντονο παρασκήνιο για το Πολιτικό Συμβούλιο – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Ν. Ανδρουλάκης
Εντονες διαφωνίες, παρασκηνιακές συγκρούσεις και αγωνία για το πώς θα μπορούσαν να συγκεραστούν οι απόψεις Γεννηματά - Ανδρουλάκη
Το Κίνημα Αλλαγής ολοκληρώνει σήμερα , με την εκλογή του γραμματέα της κεντρικής επιτροπής και του 21μελούς Πολιτικού Συμβουλίου, την οργανωτική του ανασυγκρότηση. Για τη θέση του γραμματέα δεν υπάρχει κανένα θέμα. Μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και «αντίπαλος» του θα είναι τα λευκά ψηφοδέλτια, μέσω των οποίων, συνήθως, εκφράζονται οι όποιες ενστάσεις. Ούτε εκεί υπάρχει ζήτημα. Πάντα πέφτουν λευκά στην κάλπη ακόμα και σε εκείνη που εξέλεξε τον τελευταίο εμβληματικό γραμματέα του ΠαΣοΚ, τον Κώστα Λαλιώτη. Άλλωστε η πανηγυρική εκλογή του κ. Χριστοδουλάκη δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της αποδοχής που έχει στη κομματική βάση.
Το μεγάλο παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου. Η πρόθεση της Φώφης Γεννηματά ήταν να υπάρξει μια συνθετική πρόταση που θα προέβλεπε την εκπροσώπηση όλων των τάσεων του Κινήματος Αλλαγής. Άρχισαν, έτσι, οι συνεννοήσεις με την πλευρά Ανδρουλάκη που έχει εκλέξει στην κεντρική επιτροπή περί τα 100 μέλη. Υπήρχε στην αρχή των συζητήσεων, έτσι τουλάχιστον μετέδιδαν και οι δύο πλευρές, μια καλή διάθεση να υπάρξει συμφωνία. Και προς τα εκεί πήγαιναν τα πράγματα..
Ηχηρή διαφωνία
Όμως προέκυψε διαφωνία για το ποσοστό σταυροδοσίας. Η πλευρά Γεννηματά ζητούσε σταυροδοσία 100% κάτι που στην κομματική γλώσσα σημαίνει, επί της ουσίας, διορισμό του Πολιτικού Συμβουλίου. Αυτό το ποσοστό δεν ζητήθηκε, όπως λέγεται, σε σταυροδοσία για την εκλογή κομματικού οργάνου ποτέ από κανέναν άλλο πρόεδρο.
Η απόφαση αυτή που αποδόθηκε και στην πληθώρα υποψηφιοτήτων από την πλευρά Γεννηματά δημιούργησε προβληματισμό στην πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη αν σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε ο κ. Ανδρουλάκης να είναι υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο.
Εκεί άρχισαν να μπερδεύονται τα πράγματα. Οι δύο πλευρές κατάφεραν αρχικά να έλθουν σε συμφωνία για ένα αντιπροσωπευτικό όλων των τάσεων Πολιτικό Συμβούλιο αλλά, όπως μεταδίδει η πλευρά Γεννηματά, αυτή ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος. Αν δεν είναι υποψήφιος δεν υπάρχει συμφωνία.
Η Φώφη Γεννηματά θέλει να δημιουργήσει μια ισχυρή ομάδα κρούσης, θέλει ισχυρό το Πολιτικό Συμβούλιο και ενδεχόμενη μη συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη στο κορυφαίο κομματικό όργανο θα δημιουργήσει ζητήματα και στις δύο πλευρές. Τελικά ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν θα είναι υποψήφιος για το Πολιτικό Συμβούλιο επιμένοντας ότι δεν μπορεί να είναι ξανά ένα όργανο διορισμένο. Και αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για τις εσωτερικές εξελίξεις στο κόμμα.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442