Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατικανό: Δεκτές παραιτήσεις δύο επισκόπων λόγω σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Βατικανό: Δεκτές παραιτήσεις δύο επισκόπων λόγω σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Οι Χιλιανοί επίσκοποι Αλεχάντρο Γκόικ Καρμέλικ της πόλης Ρανκάνγκα και Οράσιο ντελ Κάρμεν Βαλενσουέλα Αμπάρκα της πόλης Τάλκα θα αντικατασταθούν από επιτρόπους

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα δεκτές τις παραιτήσεις άλλων δύο χιλιανών επισκόπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στη Χιλή, ανακοινώθηκε από το Βατικανό, γεγονός που αυξάνει σε πέντε τις παραιτήσεις χιλιανών επισκόπων που έχουν γίνει δεκτές μέχρι στιγμής από τον ποντίφικα.

Οι επίσκοποι Αλεχάντρο Γκόικ Καρμέλικ της πόλης Ρανκάνγκα και Οράσιο ντελ Κάρμεν Βαλενσουέλα Αμπάρκα της πόλης Τάλκα θα αντικατασταθούν από επιτρόπους, αναφέρεται στη δήλωση.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε αποδεχθεί τις παραιτήσεις άλλων τριών επισκόπων στις 11 Ιουνίου. Τον περασμένο μήνα και οι 34 επίσκοποι της Χιλής υπέβαλαν μαζικά τις παραιτήσεις τους έπειτα από συνάντησή τους με τον πάπα σχετικά με τις κατηγορίες για συγκάλυψη του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Γκόικ, 78 ετών, εξέδωσε τον περασμένο μήνα μια δήλωση στην οποία ζητούσε συγγνώμη επειδή δεν ενήργησε γρήγορα όταν ενημερώθηκε για πρώτη φορά για κατηγορίες σε βάρος ιερέων της επισκοπής του για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο Βαλενσουέλα, 64 ετών, ήταν ένας από τους τέσσερις επισκόπους που είχαν εκπαιδευθεί στην ιεροσύνη πριν από δεκαετίες από τον πατέρα Φερνάντο Καραντίμα, τον πιο περιβόητο ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Χιλή. Ο Καραντίμα βρέθηκε ένοχος σε έρευνα του Βατικανού το 2011 για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών στο Σαντιάγο κατά τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Σήμερα είναι 87 ετών και ζει σε οίκο ευγηρίας στη Χιλή. Ουδέποτε παραδέχθηκε οποιοδήποτε αδίκημα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024