«Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους Πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο θα παραμείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε μπροστά στο Λευκό Πύργο, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Λίγο μετά την επίθεση ο κ. Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί συνέστησαν να νοσηλευτεί ο δήμαρχος για προληπτικούς λόγους.

Τελικά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έλαβε σήμερα εξιτήριο.

Η αντίδραση της ΝΔ

«Καταδικάζουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται. Αναγνωρίζουμε στον καθένα το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να διασφαλίζει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών» αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σε ανάρτηση στο twitter, για την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Παραδειγματική τιμωρία ζητεί ο Παπαδημούλης

Την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών τραμπούκων που χτύπησαν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ζητεί ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που χτύπησαν τον Γιάννη Μπουτάρη πρέπει να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν αρκεί η πολιτική καταδίκη» τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και προσθέτει: «Η άσκηση φυσικής βίας για την αντιμετώπιση της όποιας διαφορετικής άποψης είναι ωμός φασισμός και ποινικό αδίκημα. Τελεία και παύλα!»

Γράψτε το σχόλιο σας