Με την επιστροφή του στην Αθήνα από το Άγιο Όρος, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, έσπευσε να επισκεφθεί το άγαλμα Τρούμαν και να φωτογραφηθεί δίπλα του.
«Μόλις επέστρεψα από το Όρος Άθως, πέρασα να δω την κατάσταση του αγάλματος του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας και μία υπενθύμιση της γενναιοδωρίας τού αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας» έγραψε, σε ανάρτησή στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Πάιατ.
As soon as I returned from from Mt.Athos, I stopped by to check on the Harry Truman statue – a symbol of the US-Greece alliance and a reminder of the American people’s generosity during Greece’s darkest days. pic.twitter.com/gIyZJJ61BI
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.