Επιφυλάσσεται το Κίνημα Αλλαγής για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ
Ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με την Φώφη Γεννηματά
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο γραφείο της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. Η συνάντηση κράτησε μιάμιση ώρα. Δηλώσεις δεν έγιναν ούτε από τον κ. Κοτζιά ούτε και από την κ. Γεννηματά.
Ωστόσο σύμφωνα με συνεργάτες της κ. Γεννηματά, η ενημέρωση του υπουργού Εξωτερικών ήταν ουσιαστική και η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ χωρίς καμία αναφορά στην τουρκική επιθετικότητα και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν, αλλά ούτε για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.
Μικρή αναφορά έγινε για τη κατάσταση στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.
Επίσης κατέστη σαφές ότι όταν η πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έρθει στη Βουλή, το Κινημα Αλλαγής θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα με βάση τη θέση του για σύνθετη ονομασία erga omnes και με νομικές δεσμεύσεις για την απάλειψη του αλυτρωτισμού.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αρμόδιος από τη Κ.Ο της ΔΗΣΥ για την εξωτερική πολιτική Ανδρέας Λοβέρδος, ο καθηγητής Παναγιώτης Ιωακειμίδης και ο πρώην πρέσβης και σύμβουλος της κ. Γεννηματά, Δημήτρης Καραϊτίδης.
- Collapse: data.models.worlds – Μια έκθεση για την τεχνολογία και τα όρια του σύγχρονου κόσμου
- Αλλαγές στα πλέι-οφ ανόδου ανακοίνωσε η Τσάμπιονσιπ
- Στάλιν: Ο θρύλος που γρήγορα γκρεμίστηκε και γρήγορα λησμονήθηκε
- Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι «μαύρες τρύπες» στη λειτουργία του – Οι δήθεν δικαιούχοι υπέβαλαν μισθωτήρια χωρίς σφραγίδα
- Ρωσία: Η κυβέρνηση θα συζητήσει σύντομα τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
- Λίβανος: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους κατοίκους της νότιας Βηρυτού – «Σώστε τις ζωές σας, εκκενώστε τα σπίτια σας»
- Ολυμπιακός: Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ και ο Ροντινέι
- Από το πλατό του Ted Lasso στα γήπεδα των ΗΠΑ: Ο Κρίστο Φερνάντες ονειρεύεται να γίνει ποδοσφαιριστής στα 35 του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442