Για τις θέσεις του ΚΚΕ στις τρέχουσες εξελίξεις ενημέρωσε ο Κουτσούμπας τον ΠτΔ
Για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, εντός κι εκτός Ελλάδας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί της Τετάρτης.
Για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, εντός κι εκτός Ελλάδας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, το πρωί της Τετάρτης.
Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, εκτός από το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες, υπάρχουν πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που ταλανίζουν το λαό και τη χώρα μας, σε μία στιγμή και σε μία περίοδο, που οξύνονται οι αντιθέσεις, οι ανταγωνισμοί, οι επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, έκανε λόγο για μία περίοδο, που είναι σε εξέλιξη το νέο σχέδιο για το Κυπριακό, αναφέρθηκε στη Νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο και στη συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν τη Μέση Ανατολή και τις γειτονικές χώρες της Ελλάδας.
Επίσης, ο γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να μπουν στην ατζέντα, να συζητηθούν, ενώ απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε πως «ήρθα να σας ενημερώσω για τις θέσεις και τις προτάσεις μας και πως βλέπουμε την κατάσταση να εξελίσσεται».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι πάντα ακούει με ενδιαφέρον τις θέσεις και τις απόψεις του ΚΚΕ, ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούμπα για την ενημέρωση και πρόσθεσε πως μακάρι να γίνεται και συχνότερα.
Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι συνεχόμενες, το τελευταίο διάστημα, προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η αμφισβήτηση του Αιγαίου και των νησιών της πατρίδας μας, όπως επίσης και οι εξελίξεις με το νέο Σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθείται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελούν ζητήματα που «θα πρέπει να μας κάνουν να βρεθούμε ακόμα περισσότερο, ως ελληνική κοινωνία, ως ελληνικός λαός, σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση».
«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει με την τοποθέτησή του, υπεύθυνα, σταθερά, έτσι ώστε να αξιοποιείται στην κατεύθυνση επίλυσης αυτών των προβλημάτων όλων, σε όφελος της ειρήνης, σε όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, της Κύπρου, σε όφελος των λαών της περιοχής» τόνισε ο γγ του ΚΚΕ.
Κληθείς να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «το ΑΚΕΛ έχει δικαίωμα να έχει τις θέσεις του, όπως και το ΚΚΕ υπεύθυνα, σοβαρά και σθεναρά, αναπτύσσει τις θέσεις του γύρω από το κυπριακό πρόβλημα» και προσέθεσε: «Μόνο να σας θυμίσω ότι ήταν το ΚΚΕ που μίλησε για το Σχέδιο Ανάν, για την ανάγκη να ερωτηθεί και ο κυπριακός λαός και να πει αυτό το στεντόρειο «Όχι» που τελικά είπε. Αν δεν ήταν το ΚΚΕ με αυτή του την θέση και άλλες δυνάμεις, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτήν την εξέλιξη εκείνη την περίοδο».
Ερωτηθείς γιατί νομίζει πως επισκέπτεται την Ελλάδα ο Μπάρακ Ομπάμα την περίοδο αυτή, ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Οπωσδήποτε δεν έρχεται γι’ αυτό που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή για να πει «μπράβο» στην Ελλάδα για τους πρόσφυγες και πως επιλύει το προσφυγικό πρόβλημα, ή για να βοηθήσει για τη διαπραγμάτευση. Οι ΗΠΑ έχουν ισχυρά συμφέροντα εδώ στην περιοχή, αυτό το διάστημα όπως βλέπουμε, πολύς κόσμος πάει κι έρχεται, θα έλθουν και πολλοί άλλοι από τα ισχυρά κράτη, τις καπιταλιστικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εδώ και βεβαίως θέλουν να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα, για τους ανταγωνισμούς τους με την Ρωσία με άλλες επίσης ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή».