Αγκάθι για το waiver τα προαπαιτούμενα – Σπριντ από την κυβέρνηση
Προβληματισμό προκάλεσε στην κυβέρνηση το μήνυμα που έφθασε από την Φρανκφούρτη ότι η ΕΚΤ θα συζητήσει μεν, αλλά ενδέχεται να μην αποφασίσει τελικά αύριο, Πέμπτη, την επαναφορά του waiver, καθώς δεν έχουν κλείσει οριστικά όλα τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης. Πάντως, οι εκκρεμότητες μία - μία κλείνουν και η Αθήνα κινείται προς την κατεύθυνση της ψήφισής τους αύριο και μεθαύριο, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Πάντως, οι εκκρεμότητες μία – μία κλείνουν και η Αθήνα κινείται προς την κατεύθυνση της ψήφισής τους αύριο και μεθαύριο, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων επήλθε συμφωνία στο θέμα του ΕΚΑΣ, ώστε να μην υποχρεωθούν οι δικαιούχοι να το επιστρέψουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016.
Επίσης έγιναν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις για τον ΑΔΜΗΕ και τις μεταβατικές διατάξεις για το νέο ασφαλιστικό. Οι σχετικές τροπολογίες θα έλθουν την Πέμπτη προς ψήφιση στη Βουλή.
Ανοιχτό παραμένει το θέμα των «κόκκινων» δανείων, για τα οποία συνεχίζεται η διαπραγμάτευση σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.
Εξάλλου, σύμφωνα με χθεσινό τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριζε ότι προκειμένου να επέλθει συμφωνία τώρα, ορισμένα από τα εκκρεμή θέματα θα μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λάρισα: Νεκρός 95χρονος οδηγός σε τροχαίο με την εμπλοκή τριών οχημάτων
- Στη φυλακή το ζευγάρι που φέρεται να εμπλέκεται στην αυτοκτονία Καλλέργη
- Μεταβολικό Σύνδρομο: Η ελληνική καινοτομία από 1000 ελιές που αλλάζει τα δεδομένα
- Μπενεντέτο «Νίττο» Σανταπάολα: Πέθανε ο τελευταίος Νονός της Κόζα Νόστρα
- Όλα τα είχε η Τότεναμ αυτό της… έλλειπε – Χαμός με τα σχόλια σκάουτερ των Spurs που είναι οπαδός της Άρσεναλ
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Οι σχέσεις του 36χρονου Γεωργιανού με τον Αζέρο κατάσκοπο και το ιρανικό λογισμικό
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442