Τον Ιούλιο το νέο πλαίσιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Στις αρχές Ιουλίου προβλέπεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα υποστήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μιχάλης Βερροιόπουλος, γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
Στις αρχές Ιουλίου προβλέπεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα υποστήριξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μιχάλης Βερροιόπουλος, γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
Μιλώντας σε ημερίδα για τα Θερμικά Ηλιακά Συστήματα Ενέργειας, ο κ. Βερροιόπουλος ανέφερε ότι το σύστημα θα υποστηρίζει τις επενδύσεις σε ΑΠΕ μέσω ενός συστήματος αμοιβών που βασίζεται σε εύλογες αποδόσεις, και θα επιτρέπει την ανάδειξη τιμών μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών και όχι μέσω του διοικητικού προσδιορισμού τους.
Το υπουργείο επεξεργάζεται παράλληλα το νομοσχέδιο για την προσαρμογή της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς το «μοντέλο στόχο» (target model) που προβλέπει η κοινοτική νομοθεσία.
«Η χονδρική αγορά πολύ σύντομα θα αποκτήσει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης αγοράς συνδεδεμένης με την Ευρώπη. Η ταυτόχρονη επίλυση της αγοράς μας με αυτή της Ιταλίας, η εισαγωγή της προθεσμιακής και ενδο-ημερήσιας αγοράς, καθώς και αυτή της αγοράς εξισορρόπησης, στοχεύουν στη διαφάνεια, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, στην ανάδειξη πραγματικών και αγορακεντρικών τιμών ενέργειας και ισχύος, τέλος στην ομαλή συμμετοχή των ΑΠΕ στην αγορά», ανέφερε ο κ. Βερροιόπουλος.
«Το στοίχημα που έχουμε βάλει είναι η προώθηση των ΑΠΕ να μη γίνει πλήττοντας για άλλη μια φορά το γνωστό υποζύγιο, τον καταναλωτή. Στοίχημά μας είναι η προώθηση των ΑΠΕ να συνδυαστεί, όσο είναι εφικτό, με τις τοπικές κοινωνίες, είτε με τη μορφή συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας, είτε γιατί οι τοπικές κοινωνίες θα προσφέρουν την πρώτη ύλη, ή θα αξιοποιούν την παραγόμενη ενέργεια, ή, τέλος, γιατί οι εγκαταστάσεις ΑΠΕ θα συμβάλουν στην περιβαλλοντική προστασία» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
- Λάρισα: Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων – Στο νοσοκομείο 22χρονη τραυματίας
- Ιταλία: Εννέα συλλήψεις για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση της Χαμάς, ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ
- Αγρότες: Οι αποφάσεις κλιμάκωσης του μπλόκου της Νίκαιας – Συνεχίζει την προσπάθεια διάσπασης το Μαξίμου
- LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μάντσεστερ Σίτι
- Μιχάλης Λεβεντογιάννης: «Θαυμάστρια μου έστειλε γλάστρα που μέσα είχε κοριό»
- Βαρδούσια: Σε εξέλιξη η ανάσυρση των ορειβατών από τα 2.000 μέτρα – Στο νοσοκομείο Ιτέας η πρώτη σορός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 27.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/patrick-schneider-mdtYgoLsfNk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442