Όταν η Μέρκελ έψαχνε απόρρητα έγγραφα και έβρισκε… ρολόγια του Σίλβιο
Το βράδυ της Τρίτης, παρουσιάστηκε μία νέα βιογραφία του Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος είχε χάσει το 2005 την γερμανική καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ -και παρουσιάστρια της βιογραφίας ήταν, σε μία επίδειξη γερμανικού πνεύματος συνεννόησης, η ίδια η τότε αντίπαλός του και νυν κυρίαρχη φιγούρα στη χώρα.
Το βράδυ της Τρίτης, παρουσιάστηκε μία νέα βιογραφία του Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος είχε χάσει το 2005 την γερμανική καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ -και παρουσιάστρια της βιογραφίας ήταν, σε μία επίδειξη γερμανικού πνεύματος συνεννόησης, η ίδια η τότε αντίπαλός του και νυν κυρίαρχη φιγούρα στη χώρα.
Μεταξύ των «γλυκών αναμνήσεων», οι δύο πολιτικοί θυμήθηκαν και τα άβολα στιγμιότυπα όταν η Μέρκελ πήγε πρώτη φορά στην καγκελαρία για να αναλάβει καθήκοντα και άνοιξε το… χρηματοκιβώτιο.
Ο Σρέντερ διηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης τα γεγονότα ως εξής: «Υπήρξε φυσικά κάποια στιγμή η ερώτηση, πού είναι τα απόρρητα έγγραφα». «Έπρεπε να απαντήσω πως δεν είχαμε» εξήγησε.
Στο γραφείο υπήρχε όμως ένα χρηματοκιβώτιο. «Οπότε, το ανοίγουμε, και τι βρήκαμε μέσα; Τα ρολόγια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» είπε ο Σρέντερ.
Επρόκειτο για δώρα του ιταλού τότε πρωθυπουργού στον Σρέντερ, στον οποίο όμως δεν άρεσαν και δεν είχε τι να τα κάνει. Καθώς προφανώς το χρηματοκιβώτιο στην καγκελαρία ήταν άχρηστο και άδειο, είπε να συνδυάσει τα δύο προβλήματα για να βγάλει μία λύση.
Η ίδια η Μέρκελ είπε ότι θυμόταν τα ρολόγια, αλλά σημείωσε ότι στην αρχή ο Σρέντερ ήταν εκείνος που πρότεινε να ρίξουν μια ματιά στο χρηματοκιβώτιο.
Επίσης, είπε η Μέρκελ, βρήκε στο γραφείο της και μία… τούρτα καλωσορίσματος από τον Σρέντερ. «Το βρήκα πολύ ωραία κίνηση» είπε.
Το βράδυ της Τρίτης, οι δύο πολιτικοί έπλεξαν ο ένας το εγκώμιο του άλλου (η Μέρκελ εξύμνησε την «ατζέντα 2010», που είχε φέρει σκληρές μεταρρυθμίσεις στην γερμανική οικονομία) σε πλήρη αντίθεση με την θρυλική τηλεοπτική τους αναμέτρηση αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, που και οι δύο αναπόλησαν με την «ωριμότητα» των δέκα χρόνων που πέρασαν.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας