Στο ΝΑΤΟ «μεταφέρεται» το μέτωπο της Τουρκίας κατά PKK και τζιχαντιστών
Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει με PKK και τζιχαντιστές φέρνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες. Απεσταλμένοι από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ θα καθίσουν στο τραπέζι, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, για να συζητήσουν την τουρκική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κατά των Κούρδων αυτονομιστών.
Το διπλό μέτωπο που έχει ανοίξει με PKK και τζιχαντιστές φέρνει η Τουρκία στο ΝΑΤΟ που συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα, Τρίτη, σε επίπεδο μονίμων αντιπροσώπων στις Βρυξέλλες.
Απεσταλμένοι από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ θα καθίσουν στο τραπέζι, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, για να συζητήσουν την τουρκική εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κατά των Κούρδων αυτονομιστών.
Η τουρκική κυβέρνηση επικαλείται το Άρθρο 4 της ιδρυτικής Συνθήκης του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε η Συμμαχία, βάσει του οποίου κάθε κράτος-μέλος μπορεί να ζητήσει σύγκληση του ΝΑΤΟ για «διαβουλεύσεις» όταν θεωρεί πως υφίσταται απειλή για την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία ή την ασφάλειά του.
Η Τουρκία έχει επικαλεστεί το Άρθρο 4 το 2003 και το 2012, ενώ πιο πρόσφατα η Ουκρανία το 2014.
Η Τουρκία «ζήτησε αυτή τη συνάντηση δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης μετά τις ειδεχθείς τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών και προκειμένου να ενημερώσει τους Συμμάχους της για τα μέτρα που θα λάβει» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται πως «οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς την Τουρκία».
Η Τουρκία ξεκίνησε επιδρομές τόσο στη Συρία όσο και στο βόρειο Ιράκ κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και κατά των Κούρδων αυτονομιστών.
Μετά το κύμα αεροπορικών επιθέσεων ξεκίνησαν διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, όπου δεν έλειψαν και οι εντάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το «διάβασμα» του Μαρτίνεθ και η… πολυφωνία στην επίθεση – Έτσι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ η Βαλένθια (vids)
- Συντάξεις: Στις 19 Δεκεμβρίου οι πρώτες καταβολές
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Γερολιμένα Λακωνίας τα ξημερώματα
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442