Η ΤΣΣΚΑ… άφησε τον ΠΑΟ στην Αθήνα και πέρασε στο Final-4
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «πιάσει» απόδοση ανάλογη του τρίτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και ολοκλήρωσε το εφετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα, μένοντας για τρίτη διαδοχική χρονιά εκτός Final-4. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 74-55 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ, με τους Ρώσους να κάνουν το 3-1 και να παίρνουν το εισιτήριο της τελικής φάσης για τέταρτη διαδοχική σεζόν.
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «πιάσει» απόδοση ανάλογη του τρίτου αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και ολοκλήρωσε το εφετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι στην Ευρωλίγκα, μένοντας για τρίτη διαδοχική χρονιά εκτός Final-4. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 74-55 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στον τέταρτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ, με τους Ρώσους να κάνουν το 3-1 και να παίρνουν το εισιτήριο της τελικής φάσης για τέταρτη διαδοχική σεζόν.
Η ΤΣΣΚΑ μπήκε δυνατά, επέβαλε το ρυθμό της με υπεροχή στα ριμπάουντ και με 2 διαδοχικά τρίποντα του Ντε Κολό, προηγήθηκε 4-8. Μπατίστα και Γκιστ μείωσαν 7-10, με τον Αντρέι Κιριλένκο να επιδίδεται σε προσωπικό σερί 7-0, 7-17. Ο σταρ της ΤΣΣΚΑ πέτυχε 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, και 8 ο Ντε Κολό, κι ενώ στο άλλο μισό του παρκέ ο Παναθηναϊκός είχε 0/6 τρίποντα. Το +12, 7-19 ήταν η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς, με τον Μαυροκεφαλίδη να μειώνει σε 11-19 και τον Κιριλένκο να το επαναφέρει, 11-21.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στις αρχές της 2ης περιόδου, μειώνοντας σε 22-25 με επιμέρους σκορ 11-4. Μαυροκεφαλίδης και Γιάνκοβιτς βοήθησαν στο τομέα των ριμπάουντ, η πίεση στην άμυνα υποχρέωσε την ΤΣΣΚΑ να μετρά 8 λάθη στο πρώτο μισό και στην επίθεση ο Παππάς που όπως ανακοινώθηκε πριν το τζάμπολ ανανέωσε μέχρι το 2018 έδωσε λύσεις στην επίθεση. Όμως, η δυσκολία των «πρασίνων» να μπουν στη ρακέτα, όπου περίμεναν τα μεγάλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ είχε ως αποτέλεσμα… 1/11 τρίποντα για τον Παναθηναϊκό στο ημίχρονο. Οσο κι αν πλησίαζε ο Παναθηναϊκός, 28-31 και 32-35 (και τις 2 φορές με Διαμαντίδη, 9π. στο 20αλεπτο), η ΤΣΣΚΑ είχε απαντήσεις αυτή τη φορά.
Το 32-37 του ημιχρόνου μετετράπη σε 34-42 και όταν ο Παππάς μείωσε σε 36-42, ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα και για τις δύο ομάδες, διάρκειας 2 λεπτών, όπου κανείς δεν μπορούσε να ανεβάσει το σκορ στον ηλεκτρονικό πίνακα. Ο Μαυροκεφαλίδης ήταν αυτός που το πέτυχε, 38-42, ενώ ο Παππάς με τρίποντο αναπτέρωσε τις ελπίδες των φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, 41-45. Όμως, ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρης Ιτούδης είχε προετοιμάσει πολύ καλά τους παίκτες του αυτή τη φορά: Απόδειξη το 13-0 των Ρώσων, 41-58 με τρίποντο του Νίκολς. Ο Αντώνης Φώτσης απάντησε έξω από τα 6.75, 44-58, και η 4η περίοδος θα άρχιζε από το 44-60.
Η αστοχία των «πρασίνων» συνεχίστηκε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες στην άμυνα, η ΤΣΣΚΑ πήγε σε σετ παιχνίδι και χαμηλό ρυθμό και ξέφυγε με 47-65 και 49-67, 4 λεπτά πριν τη λήξη. Ο Παππάς μείωσε σε 51-67, αλλά στην ΤΣΣΚΑ δεν… βιαζόντουσαν. Το τρίποντο του Ουίμς, 51-70 2.20΄΄ πριν το τέλος φάνηκε πως ήταν η «χαριστική βολή», έστω κι αν για το μπάσκετ είναι πολύς χρόνος. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με ιαχές στήριξε τη νεανική ομάδα του Ιβάνοβιτς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αφού όπως είχε δηλώσει και ο αρχηγός τους, Δημήτρης Διαμαντίδης «η πρόκριση στα πλέι οφ αποτελεί υπέρβαση». Τα δεκάλεπτα: 11-21, 32-37, 44-60, 55-74
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας