Costa Concordia: Εντοπίστηκε η σορός του τελευταίου αγνοούμενου επιβάτη
H σορός του τελευταίου θύματος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, του ινδού σερβιτόρου Ράσελ Ρεμπέλο, εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα, έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια. Η σορός εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πλοίου κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας.
H σορός του τελευταίου θύματος του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, του ινδού σερβιτόρου Ράσελ Ρεμπέλο, εντοπίστηκε σήμερα, Δευτέρα, έπειτα από σχεδόν 3 χρόνια. Η σορός εντοπίστηκε στο εσωτερικό του πλοίου κατά τη διάρκεια των εργασιών αποσυναρμολόγησης στο λιμάνι της Γένοβας.
«Τα λείψανα του Ινδού σερβιτόρου εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μιας καμπίνας που βρισκόταν στο όγδοο κατάστρωμα του πλοίου» ανέφερε στον ιστότοπό της η ιταλική εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.
Μία εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού στο λιμάνι της Γένοβας είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μία σορός που βρέθηκε στο πλοίο «φέρεται ότι ανήκει στο τελευταίο θύμα, τον Ράσελ Ρεμπέλο».
«Η σορός του μικρότερου αδελφού μου Ράσελ Ρεμπέλο εντοπίστηκε τελικά μέσα σε μια καμπίνα στο κατάστρωμα 8 του ναυαγίου, όπου παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από 1.025 ημέρες» έγραψε ο Κέβιν Ρεμπέλο, στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Ο ίδιος επισήμανε ότι ενημερώθηκε σχετικά από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας και από την εταιρία στην οποία ανήκε το Concordia.
Ο Ρεμπέλο είπε ότι τα λείψανα του αδελφού του θα υποβληθούν σε τεστ DNA προκειμένου να υπάρξει η οριστική επιβεβαίωση της ταυτότητάς του προτού η σορός του επαναπατριστεί στην Ινδία.
Τη σορό του ανακάλυψαν οι υπάλληλοι της Ship Recycling, της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίας αποσυναρμολόγησης του πλοίου στο λιμάνι της Γένοβας. Η σορός βρισκόταν κρυμμένη πίσω από έπιπλα που είχαν αναποδογυρίσει.
Στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, την 13η Ιανουαρίου του 2012, είχαν χάσει την ζωή τους 32 άνθρωποι, εκ των 4.229 επιβαινόντων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις
- Το προσωπικό στυλ έχει να κάνει με το ταξίδι – Ο Αμερικανός ποιητής της μόδας Ralph Lauren δείχνει τον δρόμο
- Δρομολογείται η αποκατάσταση του Ναού της Παναγίας Παρηγορήτισσας, στην Άρτα
- Ολυμπιακός: Επιστρέφει ο Νιλικίνα – Ποιοι μένουν εκτός από το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Ελαφόνησος: Τρομακτικό βίντεο – Θαλαμηγός διαλύθηκε πέφτοντας σε βράχια
- Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους να κάνουν στην άκρη όλους τους ξεπουλημένους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442