F1: Το GP Μεξικό επιστρέφει το 2015 στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1
Την επιστροφή του Grand Prix Μεξικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 την επόμενη αγωνιστική σεζόν ανακοίνωσαν επισήμως οι διοργανωτές του.
Μετά από 23 χρόνια απουσίας από τα δρώμενα της Formula 1, το Grand Prix του Μεξικό επιστρέφει στο ημερολόγιο της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.
Ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε πίστα μήκους 4,42 χιλιομέτρων που φιλοξενεί η πόλη του Νέου Μεξικό, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τους διοργανωτές του.
Αν και η ακριβής μορφή της πίστας δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, οι διοργανωτές βεβαιώνουν πως η κατασκευή των pits, των paddock και των κερκίδων θα έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.
Τον ενθουσιασμό του για την επιστροφή του Μεξικό στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Formula 1 εξέφρασε ο B. Ecclestone.
«Αισθάνομαι πως η στιγμή για το Μεξικό και τη Formula 1 είναι η σωστή και είμαι σίγουρος ότι πρόκειται να ωφεληθούν και οι δύο πλευρές για πολλά χρόνια. Ανυπομονώ να σας υποδεχτώ σε αυτό το παγκόσμιο γεγονός την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Βρετανός.
Το πιθανότερο είναι ότι το GP στο Μεξικό πρόκειται να ακολουθήσει ή να προηγηθεί του Grand Prix του Austin, ενώ με δεδομένο ότι και το Αζερμπαϊτζάν έχει ήδη συμβόλαιο για τη διεξαγωγή αγώνα στο Μπακού, το πιο πιθανό είναι ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 θα απαρτίζεται από τουλάχιστον 21 Grand Prix.
Μένει να αποδειχθεί αν οι ομάδες της Formula 1 πρόκειται να συμφωνήσουν με τη διαφαινόμενη αύξηση του αριθμού των αγώνων, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί και η ανάλογη αύξηση των απολαβών τους.
auto.in.gr
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»
- Μαλακάσα: Οδηγός χάνει τον έλεγχο και πέφτει πάνω στις προστατευτικές μπάρες και σε λεωφορείο
- Δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω» – Το ηχητικό που ανατρέπει την ομολογία στην υπόθεση
- Τσερνόμπιλ: Η προστατευτική κατασκευή δεν μπλοκάρει πλέον τη ραδιενέργεια οκτώ μήνες μετά το πλήγμα
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ο Μπόρζες αποθέωσε τον Ιωαννίδη μετά από το Μπενφίκα – Σπόρτινγκ
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442