Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αλυσιδωτό χάος σε αεροδρόμιο από επιβάτη που ήθελε επειγόντως διακοπές

Αλυσιδωτό χάος σε αεροδρόμιο από επιβάτη που ήθελε επειγόντως διακοπές

Λίγο η βιασύνη, λίγο το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και λίγο η ηλικία ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου που ήθελε οπωσδήποτε να μην χάσει την πτήση του για την Πρέβεζα έφταναν για να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις: Ο άνδρας πυροδότησε, εν αγνοία του, συναγερμό που καθήλωσε τμήμα του αεροδρομιου και σήκωσε στο πόδι εκατοντάδες επιβάτες για δύο ώρες.

Λίγο η βιασύνη, λίγο το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και λίγο η ηλικία ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου που ήθελε οπωσδήποτε να μην χάσει την πτήση του για την Πρέβεζα έφταναν για να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις: Ο άνδρας πυροδότησε, εν αγνοία του, συναγερμό που καθήλωσε τμήμα του αεροδρομιου και εκατοντάδες επιβάτες για δύο ώρες.

Ο άνδρας, που περιγράφεται ως «μεγαλύτερης ηλικίας», θα έχανε την πτήση του με την Air Berlin που έφευγε το Σάββατο στις 05:50 από το αεροδρόμιο της βαυαρικής πρωτεύουσας με προορισμό το Άκτιο. Δοκίμασε λοιπόν έναν σχετικά ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην πύλη, ανοίγοντας έξοδο κινδύνου και καταλήγοντας στα «εσώτερα» του αεροδρομίου.

Με την παραβίαση της εξόδου κινδύνου, στο αεροδρόμιο σήμανε φυσικά συναγερμός. Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί και ο επιβάτης δεν είχε καταλάβει ακριβώς πού βρισκόταν ούτε τι γινόταν.

Το προσωπικό έβγαλε τους επιβάτες πέντε αεροπλάνων που ήταν ήδη έτοιμα για απογείωση, τα έψαξε ενώ είχε παγώσει τις πτήσεις του τέρμιναλ. Η κατάσταση διαλευκάνθηκε, όπως γράφει η Sueddeutsche Zeitung, μετά από μίαμιση ώρα όταν βρέθηκε ο χαμένος επιβάτης.

Τότε άρχισε η εξομάλυνση, με το αεροδρόμιο να επιστρέφει μετά από δύο ώρες στους κανονικούς του ρυθμούς. Μετά τις επτά έφυγε και η πτήση για Πρέβεζα.

Ο άνδρας ήταν μέσα και γλίτωσε από την οργή των συνεπιβατών του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο