Αλυσιδωτό χάος σε αεροδρόμιο από επιβάτη που ήθελε επειγόντως διακοπές
Λίγο η βιασύνη, λίγο το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και λίγο η ηλικία ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου που ήθελε οπωσδήποτε να μην χάσει την πτήση του για την Πρέβεζα έφταναν για να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις: Ο άνδρας πυροδότησε, εν αγνοία του, συναγερμό που καθήλωσε τμήμα του αεροδρομιου και σήκωσε στο πόδι εκατοντάδες επιβάτες για δύο ώρες.
Λίγο η βιασύνη, λίγο το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα και λίγο η ηλικία ενός επιβάτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου που ήθελε οπωσδήποτε να μην χάσει την πτήση του για την Πρέβεζα έφταναν για να προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις: Ο άνδρας πυροδότησε, εν αγνοία του, συναγερμό που καθήλωσε τμήμα του αεροδρομιου και εκατοντάδες επιβάτες για δύο ώρες.
Ο άνδρας, που περιγράφεται ως «μεγαλύτερης ηλικίας», θα έχανε την πτήση του με την Air Berlin που έφευγε το Σάββατο στις 05:50 από το αεροδρόμιο της βαυαρικής πρωτεύουσας με προορισμό το Άκτιο. Δοκίμασε λοιπόν έναν σχετικά ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην πύλη, ανοίγοντας έξοδο κινδύνου και καταλήγοντας στα «εσώτερα» του αεροδρομίου.
Με την παραβίαση της εξόδου κινδύνου, στο αεροδρόμιο σήμανε φυσικά συναγερμός. Κλήθηκε αμέσως η αστυνομία ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί και ο επιβάτης δεν είχε καταλάβει ακριβώς πού βρισκόταν ούτε τι γινόταν.
Το προσωπικό έβγαλε τους επιβάτες πέντε αεροπλάνων που ήταν ήδη έτοιμα για απογείωση, τα έψαξε ενώ είχε παγώσει τις πτήσεις του τέρμιναλ. Η κατάσταση διαλευκάνθηκε, όπως γράφει η Sueddeutsche Zeitung, μετά από μίαμιση ώρα όταν βρέθηκε ο χαμένος επιβάτης.
Τότε άρχισε η εξομάλυνση, με το αεροδρόμιο να επιστρέφει μετά από δύο ώρες στους κανονικούς του ρυθμούς. Μετά τις επτά έφυγε και η πτήση για Πρέβεζα.
Ο άνδρας ήταν μέσα και γλίτωσε από την οργή των συνεπιβατών του.