Η καμπάνια «UP Greek Tourism» που έστησαν 3 Έλληνες και στήριξαν 300, στη Νέα Υόρκη
Η καμπάνια "UP Greek Tourism" ξεκινά! Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου, μια τεράστια διαφημιστική πινακίδα θα προβάλλει υλικό προώθησης του Τουρισμού στην Ελλάδα, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην Times Square. Τι γνώμη έχετε για τέτοιες πρωτοβουλίες; Γράψτε μας το σχόλιό σας.
Η καμπάνια «UP Greek Tourism» ξεκινά! Από την Παρασκευή 23 Μαρτίου, μια τεράστια υπαίθρια διαφημιστική πινακίδα θα προβάλλει υλικό προώθησης του Τουρισμού στην Ελλάδα, στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στην Times Square.
Το project «UP Greek Tourism»αποτελεί μια έξυπνη πρωτοβουλία τριών Ελλήνων, του Γιώργου Κλειβοκιώτη, του Στάθη Χαϊκάλη και του Ονίκ Παλαντζιάν, οι οποίοι όχι μόνο σκέφτηκαν την ιδέα της στήριξης του ελληνικού τουρισμού, αλλά βρήκαν και το τρόπο να την επικοινωνήσουν -πρωοθήσουν στο κοινό, που σε πρώτη φάση θα την στήριζε οικονομικά. Όλα αυτά έγιναν σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι συμμετέχοντες αφιέρωσαν χρόνο εθελοντικά, επιπλέον της κανονικής τους εργασίας. Βέβαια, η ομάδα των τριών, εμπλουτίστηκε με ακόμα περίπου 15 άτομα σε όλο τον κόσμο, που δούλεψαν αρμονικά για τον κοινό στόχο.
Κορμό της προσπάθειας αποτέλεσε η αξιοποίηση του μηχανισμού του crowd-funding, καθώς και των social media. Για δύο μήνες (Φεβρουάριο – Μάρτιο), στήθηκε η χρηματοδοτική μηχανή που στόχευε στην συλλογή 15.000 – 17.000 δολαρίων, για την καμπάνια. Μέσα στο διάστημα αυτό ο στόχος επιτευχθεί – με το παραπάνω – και έτσι για ένα διάστημα 1-2 μηνών, ο Ελληνικός Τουρισμός θα προβάλλεται σε διαφημιστικά σποτ των 60΄΄, 4 φορές την ώρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Στο crowd-funding συνεισέφεραν με μικρότερο ή μεγαλύτερο ποσό πάνω από 300 άτομα.
Οι εμπνευστές της προσπάθειας έχουν διπλό στόχο με αυτή την κίνηση: Πρώτον, την άμεση επιρροή του σποτ, αφού εκατομμύρια μάτια θα γίνουν θεατές του. Δεύτερον, την δευτερογενή επιρροή από την «από στόμα σε στόμα» αναφορά, αλλά και εκείνη στα social media. Επιπλέον, όφελος σαφώς θα προκύψει εφόσον και άλλοι Έλληνες σκεφτούν δημιουργικά και θελήσουν, με δικές τους πρωτοβουλίες, να συνεισφέρουν στην ανάπτυξή της Ελλάδας.
Όπως καταληκτικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα του project UP Greek Tourism: «Πρόκειται για μια καμπάνια απλών ανθρώπων, για τους Έλληνες, από τους Έλληνες.»
Ο Τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας. Καλώς ή κακώς, είναι ίσως το καλύτερο προϊόν μας και πρέπει να το σεβόμαστε και να το αξιοποιήσουμε ανάλογα.