Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά» δήλωσε ο Ιτούδης

«Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά» δήλωσε ο Ιτούδης

Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τη διαφορά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τον βοηθό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη. Ο ασίσταντ κόουτς των Πρασίνων, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, αναφέρθηκε τόσο στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, όσο και για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα.

Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν τη διαφορά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τον βοηθό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Δημήτρη Ιτούδη.

Ο ασίσταντ κόουτς των Πρασίνων, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ, αναφέρθηκε τόσο στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, όσο και για τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιτούδης:

«Καλησπέρα…

Και ο δεύτερος αγώνας με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ανήκει στο παρελθόν, έχοντας πάρει και από αυτή τη δεύτερη συνάντηση το αποτέλεσμα που θέλαμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, γιατί έφεραν σε πέρας δύο δύσκολες αποστολές -και εκτός και εντός έδρας χθες- απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, που είναι χτισμένη να διεκδικήσει την είσοδό της στο φάιναλ φορ φέτος. Και στα δύο παιχνίδια ελέγξαμε όλες τις καταστάσεις και στις δύο άκρες του γηπέδου. Αμυντικά παίρνουμε άριστα και στα δύο παιχνίδια, ο αμυντικός προσανατολισμός και το πλάνο που είχαμε, μας έδωσαν ουσιαστικά τη νίκη. Διακόψαμε συνεργασίες, απομονώσεις και επιβληθήκαμε σε κάθε τομέα.

Υπάρχουν στοιχεία από την άλλη, που μας βάζουν σε σκέψεις. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ή καλύτερα μετά τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, πέσαμε μία ταχύτητα στην εκτέλεση και στις συνεργασίες τις επιθετικές. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει αυτό. Και δεν μιλάω για το ανοιχτό γήπεδο, αλλά το πέντε εναντίον πέντε. Ήμασταν αργοί και ήταν κάτι που δεν μας άρεσε αυτό. Είναι κάτι στο οποίο θα δουλέψουμε σε αυτές τις προπονήσεις που έχουμε μέχρι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Αν και πριν περάσουμε, να μιλήσουμε για τον αγώνα αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς για την παρουσία σας και την ατμόσφαιρα που δημιουργήσατε στο γήπεδο, βοηθώντας μας σημαντικά για μία ακόμη φορά!

Η συνέχεια για εμάς είναι δύσκολη, καθώς επιστρέφοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα, αντιμετωπίζουμε τον Ολυμπιακό, σε ένα ντέρμπι, όπως όλες τις χρονιές. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στον αντίπαλο. Εκτός από τις δύο μεταγραφές που έκανε, έχει ουσιαστικά προσθέσει κι άλλους παίκτες στο rotation, οι οποίοι έχουν συνεισφορά στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι. Δεν υπάρχουν ο Λούκας, ο Χάουαρντ, αλλά υπάρχουν ο Λο, ο Ντόρσεϊ και ο Σλούκας, του οποίου η προσφορά είναι τελείως διαφορετική, γιατί παίρνει χρόνο συμμετοχής.

Είναι μια ομάδα στην οποία τα γκαρντ «τρέχουν» πολλά πράγματα και η οποία παίζει κατά 90% pick n’ roll ή hand off. Είναι μια κατάσταση την οποία πρέπει να λύσουμε αμυντικά. Παίζουν κυρίως με τον Σπανούλη και τον Σλούκα, μετά με τον Γκετσεβίτσιους, τον Λο ή τα γκαρντ που ξεκινούν τον Μάντζαρη ή τον Κατσίβελη και θα πρέπει να προσέξουμε και την αδύναμη πλευρά. Στους ψηλούς θα εξαρτηθεί πιο σχήμα θα χρησιμοποιήσει, καθώς μιλάμε για μια ομάδα γεμάτη σε όλες τις θέσεις, με τη δυνατότητα να κάνει διάφορους συνδυασμούς. Μπορεί να παίξει με δύο φόργουορντ ή δύο ψηλούς. Να παίξει με Άντιτς-Πρίντεζη, Χάινς-Πρίντεζη, να παίξει με τον Πρίντεζη και τον Ντόρσεϊ ή τον Γλυνιαδάκη… Ανάλογα τι θέλουν να κάνουν και πώς θα θελήσουν να αμυνθούν σε εμάς.

Εκτός του Σπανούλη, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία και στην εκτέλεση, κάτι που είδαμε και στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, όταν οι Πρίντεζης – Παπανικολάου υποστήριξαν την προσαρμογή της άμυνας της Έφες Πίλσεν, πάνω στο βασικό δημιουργό και εκτελεστή τους.

Χρειάζεται 40 λεπτά συγκέντρωση και προσπάθεια και προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια του αγώνα. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά. Μια χαμένη μπάλα, μια διεκδίκηση, ένα χαμένο ριμπάουντ να γίνουν δικά μας. Να μην δώσουμε δεύτερες προσπάθειες. Και ελπίζω ότι στο τέλος θα μιλάμε μόνο για μπάσκετ και για τίποτα άλλο…

Να είστε καλά… Θα ξαναμιλήσουμε σύντομα,

Δημήτρης»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο