Το Μουσείο του Λούβρου διοργανώνει, στο πλαίσιο της έκθεσης Au royaume d’Alexandre le Grand La Macédoine antique / Αρχαία Μακεδονία. Στο βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ένα συνέδριο με θέμα «Η Μακεδονία από τον 6ο αι. π.Χ. έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση: μορφή και ακτινοβολία ενός ελληνικού βασιλείου (La Macédoine du VIe siècle à la conquête romaine: formation et royannement culturels d’une moanrchie greque).
Στο συνέδριο, που πραγματοποιείται τηνΠαρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Institut National d’histoire de l’art – INHA και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Μουσείου του Λούβρου, θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες.
Αν μεγάλωσατε στη δεκαετία του '80, είναι πολύ πιθανόν να έχετε κάποια από αυτά τα 11 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας, που σήμερα είναι πιο σπάνια.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.