Με το φόβο των… άδειων εδράνων θα μιλήσει ο Βενέδικτος ΙΣτ’ στη γερμανική Βουλή
Μία Λουθηρανή καγκελάριος και ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος Βερολινέζος δήμαρχος θα υποδεχτούν τον Βενέδικτο ΙΣτ' στην άβολη επίσκεψή του πρώτου Γερμανού Πάπα εδώ και πέντε αιώνες στη πατρίδα του -και ενώ 100 βουλευτές δηλώνουν πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την ομιλία του Ποντίφικα στο Μπούντεσταγκ, διαμαρτυρόμενοι πως η Βουλή γίνεται «διαφημιστικός χρόνος» για το Βατικανό. Η Γερμανία μπαίνει την Πέμπτη στο χρονοδιάγραμμα της τετραήμερης παπικής επίσκεψης, αποκορύφωμα της οποίας θα είναι η συλλειτουργία με προτεστάντες ιερείς στο μοναστήρι από το οποίο ο Λούθηρος ξεκίνησε τη Μεταρρύθμιση.
Μία Λουθηρανή καγκελάριος και ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος Βερολινέζος δήμαρχος θα υποδεχτούν τον Βενέδικτο ΙΣτ’ στην άβολη επίσκεψή του πρώτου Γερμανού Πάπα εδώ και πέντε αιώνες στη πατρίδα του -και ενώ 100 βουλευτές δηλώνουν πως δεν πρόκειται να παρακολουθήσουν την ομιλία του Ποντίφικα στο Μπούντεσταγκ, διαμαρτυρόμενοι πως η Βουλή γίνεται «διαφημιστικός χρόνος» για το Βατικανό.
Η Γερμανία μπαίνει για τα καλά στο χρονοδιάγραμμα της τετραήμερης παπικής επίσκεψης που ξεκινά την Πέμπτη, με τα εξώφυλλα των μεγάλων ΜΜΕ να κάνουν ένα διάλειμμα από την κρίση του ευρώ και να γεμίζουν σταυρούς, παπικές ράβδους και τη φυσιογνωμία του Γιόζεφ Ράτσινγκερ -με τα συνήθη παρατράγουδα.
Συνολικά 100 βουλευτές από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και το κόμμα της Αριστεράς δηλώνουν πως δεν θα παραστούν στην ομιλία του Πάπα την Πέμπτη στο Μπούντεσταγκ, κρίνοντας πως η παρουσία θρησκευτικού ηγέτη στο βήμα της Βουλής αντιβαίνει στην κοσμικότητα του γερμανικού κράτους.
Ο πρόεδρος του Μπούντεσταγκ Nόρμπερτ Λάμερτ υποσχέθηκε πάντως πως η αίθουσα της Βουλής θα είναι «όχι μόνο γεμάτη, αλλά υπερπλήρης» -γεμίζοντας τις άδειες θέσεις με αντικαταστάτες, όπως σημειώνουν Spiegel και Deutsche Welle.
Η επίσκεψη του πρώτου Γερμανού Πάπα από το 1523 στη Γερμανία, γενέτειρα του Λουθηρανισμού και χωρισμένη μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών, θα γίνει, όπως συνήθως, με πολυπληθείς λειτουργίες σε ανοικτό χώρο από τη μία πλευρά και αρκετές πορείες διαμαρτυρίας από την άλλη, στον απόηχο και των σκανδάλων για την παιδεραστία στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.
«Είναι αναμενόμενο πως σε μία πόλη σαν το Βερολίνο, μερίδα του κόσμου θα είναι επικριτική προς την Καθολική Εκκλησία και θα θέλουν να το εκφράσουν» ανέφερε ο δήμαρχος του Βερολίνου Κλάους Βόβεραϊτ.
Στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Πάπας θα τελέσει λειτουργία στο Ολυμπιακό Στάδιο -το κόστος της οποίας (με μία πανάκριβη Αγία Τράπεζα των 400.000 ευρώ) ήταν ένα από τα κεντρικά σημεία της κριτικής- ενώ στο Φράιμπουργκ, η λειτουργία θα γίνει σε αεροδρόμιο.
Αποκορύφωμα της παπικής επίσκεψης στη Γερμανία θα είναι η συλλειτουργία με προτεστάντες ιερείς στο μοναστήρι από το οποίο ο Λούθηρος ξεκίνησε τη Μεταρρύθμιση στην Ερφούρτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442