Εξάλλοι με την διαιτησία των Χριστοδούλου, Φούφη και Ψαριανού ήταν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης μετά τη λήξη του δεύτερου τελικού της Α1 μπάσκετ και την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος τεχνικός χαρακτήρισε τους άρχοντες του αγώνα ανεπαρκείς για τέτοιου επιπέδου αγώνες και μάλιστα είπε ότι ο δεύτερος «είχε γύψο στο χέρι και έδειχνε μόνο μια πλευρά!».Σπανούλης: «Φοβόμαστε να παίξουμε άμυνα».
Εξάλλοι με την διαιτησία των Χριστοδούλου, Φούφη και Ψαριανού ήταν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλης Σπανούλης μετά τη λήξη του δεύτερου τελικού της Α1 μπάσκετ και την ήττα του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος τεχνικός χαρακτήρισε τους άρχοντες του αγώνα ανεπαρκείς για τέτοιου επιπέδου αγώνες και μάλιστα είπε ότι ο δεύτερος «είχε γύψο στο χέρι και έδειχνε μόνο μια πλευρά!».
Ειδικότερα, ο κόουτς του Ολυμπιακού δήλωσε:
«Πίαξαμε δύο εντελώς διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο παίξαμε καλό και ελεγχόμενο μπάσκετ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόινου χάσαμε κάποιες μπάλες αλλά το να χάσεις από τον πρωταθλητή Ευρώπης δεν είναι ντροπή. Το πρόβλημα στο κουτσαρισμα το δικό μου, όμως στο α’ ημίχρονο οι ελεύθερες βολές ήταν 4-20. Στο β’ ημίχρονο ξεκινήσαμε πάρα άσχημα, οι παίκτες ήταν πολύ εκνευρισμένοι με τη διαιτησία και αναγκάστηκα πέντε λεπτά πριν το τέλος να πάρω τάιμ-άουτ για να ηρεμήσω τους παίκτες μου. Στο -5 πήρα τελευταίο τάιμ-άουτ.
» Πιστεύω ότι οι παίκτες μου ήταν απείθαρχοι, αλλά αυτή δεν ήταν διαιτησία. Μιλάμε για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Τα επιθετικά φάουλ και το μπρος πίσω του Φώτση, το οποίο μπορεί να μην το δει κανείς σε τελικό Ελλάδας; Το πίσω μπρος του Φώτση ειναι ντροπή και αυτό να το υπογράψω!
» Δεν μπορεί να γίνονται αυτά. Οι παίκτες μου δεν έκαναν καλά, δεν άντεξαν και άρχισαν να μιλάνε πολύ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους.
» Αυτή η διαιτησία δεν ήταν για επίπεδο ομάδων Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού. Εντάξει, ο Χριστοδούλου είναι σε αυτό το επίπεδο, το άλλο το παιδί είχε γύψο στο χέρι και έδειχνε μόνο μια πλευρά.
» Δεν ήταν θέμα ψυχολογίας. Και στο πρώτο ματς οι παίκτες μου ήταν απείθαρχοί. ΑΥτό είναι λάθος δικό μου, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχω εγώ ως προπονητής. Είναι τιμή μας να παίξουμε κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης και να κερδίσουμε το ματς στο ΣΕΦ. Έχουμε δύο ημέρες να αλλάξουμε ψυχολογία.
Ο Βασίλης Σπανούλης, από την πλευρά του, δήλωσε:
«Δεν θέλω να μιλάω για διαιτησία, αλλά είναι αδύνατο σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Να παίρνουμε και εμείς τα φάουλ που παίρνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Στη φάση του Τσαρτσαρή ίσως να μην αντέδρασα σωστά. Ήταν μια άτυχη στιγμή για την ομάδα μου, δεν έχω κάτι με τον Κώστα, είμαστε φίλοι, είμαστε άνθρωποι και εκνευριζόμαστε.
» δεν είναι δυνατό να υπάρχουν τα διαφορετικά κριτήρια ανάμεσα σε δύο ομάδες. Οι συμπαίκτες μου φοβούνται, δεν μπορούν να παίξουν άμυνα, φοβούνται να παίξουν άμυνα. Είμαστε και εμείς παίκτες!
» Συνμφωνώ ότι οι παίκτες του Παναθηναίκού είναι μεγάλοι σε αξία αλλά το ίδιο είμαστε και εμείς».