Κληρώνει για την εθνική εν όψει Ευρωμπάσκετ 2011
Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα πληροφορηθεί σε λίγες ώρες τους αντιπάλους της για τον Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου). Στο Βίλνιους θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα η κλήρωση της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εξαιτίας του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, έχει τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ θα πληροφορηθεί σε λίγες ώρες τους αντιπάλους της για τον Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31 Αυγούστου ως τις 18 Σεπτεμβρίου). Στο Βίλνιους θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα η κλήρωση της διοργάνωσης. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εξαιτίας του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, έχει τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.
Τα γκρουπ δυναμικότητας
Α’: Ισπανία, Σερβία, Ελλάδα, Σλοβενία
Β’: Γαλλία, Κροατία, Ρωσία, Τουρκία
Γ’: Λιθουανία, Γερμανία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο
Δ’: Μεγάλη Βρετανία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Γεωργία
Ε’: Ιταλία, Βουλγαρία, Πολωνία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Στ’: Ουκρανία, Λετονία, δύο ομάδες από τον προκριματικό γύρο του Αυγούστου.
Tρόπος διεξαγωγής…
Η διαφορά σε σχέση με προηγούμενα τουρνουά είναι πως στη Λιθουανία θα πάρουν μέρος 24 και όχι 16 ομάδες. Ετσι στην πρώτη φάση θα σχηματιστούν τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων (αντί των τεσσάρων), πλην όμως το σύστημα δεν θα διαφοροποιηθεί.
Οι τρεις πρώτες θα προκριθούν στη δεύτερη φάση, όπου θα σχηματιστούν δύο νέα γκρουπ των έξι ομάδων. Ακολούθως οι τέσσερις πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου θα διεξαχθούν νοκ άουτ χιαστί αγώνες μέχρι τον τελικό.
Με άγνωστο προπονητή
Στο Βίλνιους βρίσκεται ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης και ο γυμναστής της Εθνικής Γιάννης Παπαγεωργίου, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την ελληνική ομάδα, καθώς η θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού παραμένει κενή.
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν αποκλείεται ακόμα και την επόμενη εβδομάδα να προχωρήσει το θέμα αντικατάστασης του Καζλάουσκας.
Ο Μπλατ όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει στη Ρωσία κι έτσι είναι πιθανό να γίνει επιλογή μεταξύ Ελλήνων προπονητών. Ο Φώτης Κατσικάρης, ο Ηλίας Ζούρος , ο Κώστας Μίσσας, αλλά κι ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι υποψήφιοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Live η τοποθέτησή του στη Βουλή για το «κυκλοφοριακό χάος και την υποβάθμιση των ΜΜΜ στην Αττική»
- Σέμνη Καρούζου: Ένα μικρό «ευχαριστώ» διά χειρός Μανόλη Ανδρόνικου
- Νιγηρία: Έρευνες για κύκλωμα εμπορίας οργάνων μετά από φρικιαστική ανακάλυψη σε αστυνομική έφοδο
- Σαρωτικοί έλεγχοι στα ενοίκια «μαϊμού» των… 10 ευρώ το μήνα – Τι ψάχνει η ΑΑΔΕ
- Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Special Olympics Hellas
- «Διαρροή από εργαστήριο» ίσως έφερε την πανώλη των χοίρων στην Ισπανία
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442