Δεκαπέντε μέλη των κολομβιανών ανταρτών ELN σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό από το στρατό μιας αγροτικής περιοχής του διαμερίσματος Αράουκα, στα ανατολικά σύνορα με τη Βενεζουέλα, έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές. Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), είναι το δεύτερο αντάρτικο της Κολομβίας, με περίπου 2.500 μαχητές, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.