Το εμβόλιο της γρίπης ενοχοποιείται για τον θάνατο δίχρονου κοριτσιού
Μελβούρνη: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο δίχρονου κοριτσιού, που βρέθηκε νεκρό στην Αυστραλία μέσα στην κούνια του, μία μόλις μέρα μετά τον εμβολιασμό.
Μελβούρνη: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να προκάλεσε τον θάνατο δίχρονου κοριτσιού, που βρέθηκε νεκρό στην Αυστραλία μέσα στην κούνια του, μία μόλις μέρα μετά τον εμβολιασμό.
Η δίχρονη Aσλι Επάπαρα εμβολιάστηκε στις 8 Απριλίου με το συγκεκριμένο εμβόλιο και σύμφωνα με τον πατέρα της Ντέιβιντ, η μικρούλα, προ του εμβολιασμού της, ήταν ένα απόλυτα υγιές παιδί. Οι ιατροδικαστικές αρχές της Κουινσλάνδης δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει το πόρισμά τους, όσον αφορά τους λόγους που προκάλεσαν τον θάνατο του παιδιού.
Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας πάντως, απαγόρεψαν τον εμβολιασμό όλων των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών.
Πριν από λίγες μέρες πολλά παιδιά που εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο εμβόλιο στη Δυτική Αυστραλία και την Κουινσλάνδη, εισήχθησαν με υψηλό πυρετό, σπασμούς και εμετό, στα τμήματα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών των νοσοκομείων.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τις υγειονομικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες, για να διαπιστωθεί αν το εμβόλιο είναι όντως επικίνδυνο ή αν επρόκειτο για επιμολυσμένη παρτίδα.
Το εμβόλιο αυτό δεν είναι το ίδιο με το κοινό εμβόλιο της γρίπης, που χορηγούνταν πριν από δύο χρόνια, μιας και εκτός από αντισώματα για τη γρίπη Τύπου Α και Β εμπεριέχει και αντισώματα για τη γρίπη των Χοίρων.
Πάντως, ο αρχίατρος της χώρας, καθηγητής Τζιμ Μπίσοπ, επιμένει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ενώ παράλληλα αναζητεί τον συνολικό αριθμό των παιδιών που εισήχθησαν με παρενέργειες στα νοσοκομεία της χώρας.
Ο Δρ Μπίσοπ παραδέχθηκε όμως, ότι το νέο αυτό εμβόλιο δεν πέρασε από όλα τα απαραίτητα κλινικά τεστ προ της χορήγησής του. Όσον αφορά τον θάνατο της δίχρονης Ασλι, ο Δρ Μπίσοπ αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν, λέγοντας ότι τα αίτια του θανάτου του παιδιού είναι ακόμα ανεξακρίβωτα και θα περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
health.in.gr
- ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργήσουν οι ψηφιακές εφαρμογές τις επόμενες μέρες
- IRIS: Τι αλλάζει με τα όρια στις άμεσες πληρωμές από τον Ιανουάριο 2026
- Νετανιάχου: Συναντήθηκε με τον Ρούμπιο πριν από το ραντεβού με τον Τραμπ
- ΒΗΜΑ: Το συλλεκτικό ημερολόγιο του Αρκά για το 2026 επανακυκλοφορεί αυτή την Κυριακή
- Η Μόσχα απειλεί με αντίποινα για την επίθεση με drones στην οικία του Πούτιν – Βλέπει βρετανικό δάκτυλο
- Γνωστός στις Αρχές ο δράστης των άσκοπων πυροβολισμών στο Ηράκλειο
- Τζολάκης και Ποντένσε είχαν 100% επιτυχία στο challenge του Ολυμπιακού για τη Euroleague! (vid)
- Νέα Αριστερά: Ουσιαστικές λύσεις στους αγρότες τώρα – Αρκετά με την επικοινωνιακή διαχείριση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442