Στα 80 εκατ. ευρώ το κόστος της εθελουσίας εξόδου στον ΟΛΠ
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους λιμενεργάτες παρουσίασε ο Γιώργος Ανωμερίτης. Μεταξύ άλλων θεσμοθετείται Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, ενώ το κόστος της εθελουσίας εξόδου θα ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που ασκήσουν το δικαίωμα όλα τα άτομα που έχουν προβλεφθεί.
28
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας με τους λιμενεργάτες παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης.
Ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι θα θεσμοθετηθεί Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, η οποία θα ελέγχει όλα τα θέματα που δημιουργούνται μεταξύ των διαφορετικών καθεστώτων λιμενικών υπηρεσιών καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 365 λιμάνια, από τα οποία τα 43 είναι ιδιωτικά.
Ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ακόμη ότι παρελήφθη η μελέτη της ΕΤΕ, η οποία αναφέρεται σε θέματα ανάπτυξης των λιμανιών και το περιεχόμενο της θα αξιοποιηθεί παράλληλα με προγράμματα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πολιτική στον τομέα των λιμανιών, πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης, η οποία, όπως είπε, δεν έχει καμία σχέση με τα δεδομένα του παρελθόντος.
Σε ότι αφορά την εθελουσία έξοδο των εργαζομένων στον Οργανισμό ο πρόεδρος του ΟΛΠ είπε ότι το κόστος της εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ στην περίπτωση που ασκήσουν το δικαίωμα όλα τα άτομα που έχουν προβλεφθεί.
Στο σημείο αυτό καταφέρθηκε κατά της προηγούμενης διοίκησης και κυβέρνησης τονίζοντας ότι το κόστος της εθελούσιας εξόδου έπρεπε να έχει προβλεφθεί να καλυφθεί από τον μεγάλο μέτοχο όπως έγινε στις περιπτώσεις του ΟΣΕ και της Ολυμπιακής στο παρελθόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442