Αντιδρά ο ΣΕΤΕ στην απόφαση για μείωση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό
«Βιαστική και χωρίς καμία πορηγούμενη μελέτη των αναγκών του ελληνικού τουρισμού» χαρακτηρίζει ο ΣΕΤΕ την απόφαση για το κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με στόχο να περικοπούν δαπάνες του ελληνικού δημοσίου.
38
«Βιαστική και χωρίς καμία πορηγούμενη μελέτη των αναγκών του ελληνικού τουρισμού» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την απόφαση για το κλείσιμο του ενός τρίτου των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό, με στόχο να περικοπούν δαπάνες του ελληνικού δημοσίου.
Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι το θέμα του αριθμού των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού δεν είναι ποσοτικό, αλλά κυρίως και μακράν ποιοτικό. Ο αριθμός των γραφείων και η θέση τους πρέπει να προκύπτουν από το μακροχρόνιο σχέδιο μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού, το οποίο ποτέ δεν υπήρξε, και ούτε σήμερα υπάρχει, αναφέρει.
Με δεδομένο ότι η κάθε αγορά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και την δική της βαρύτητα για τον εισερχόμενο τουρισμό μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, η όποια μείωση των γραφείων ΕΟΤ εξωτερικού πρέπει να γίνει με κριτήρια αγοράς και όχι απλά κόστους.
Σε κάθε περίπτωση όμως, προστίθεται, πρέπει να είναι κατανοητό ότι τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού πρέπει να λειτουργούν ως μέρος του μηχανισμού μάρκετινγκ της κεντρικής υπηρεσίας, η έλλειψη οργάνωσης της οποίας επηρεάζει αρνητικά και σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Η αποτελεσματικότητα αυτή επηρεάζεται επίσης και από την ποιότητα των στελεχών που επανδρώνουν τα γραφεία ΕΟΤ εξωτερικού.
«Είναι κοινό μυστικό ότι διαχρονικά, αλλά και με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο χρόνο, οι τοποθετήσεις στελεχών είχαν ψηφοθηρικά-ρουσφετολογικά κριτήρια και όχι τεχνοκρατικά» αναφέρει η ανακοίνωση.
Σημειώνει ακόμη ότι η περικοπή του αριθμού των γραφείων θα μπορούσε και έπρεπε να γίνει πιο κομψά, ως προς τον τρόπο επικοινωνίας της, ο οποίος έδωσε αρνητικά μηνύματα στους ξένους συνεργάτες μας, επιδεινώνοντας το ήδη αρνητικό κλίμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442