Με απόσυρση της ψήφου του υπέρ Πανταλάκη απειλεί ο Απ.Κακλαμάνης
Να αποσύρει την ψήφο του υπέρ του Θ.Πανταλάκη για τη διοίκηση της ΑΤΕ απείλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ζητώντας να διαπιστωθεί η σχέση του στελέχους με ανακοίνωση της τράπεζας περί «αβάσιμων και ατεκμηρίωτων αιτιάσεων» αναφορικά με επενδυτική πολιτική της προηγούμενης διοίκησης.
106
Να διερευνηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο της Επιτροπής ΔΕΚΟ, Φ.Πετσάλνικο εάν η ανακοίνωση της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας της 4ης Δεκεμβρίου ήταν σε γνώση ή υπό την έγκριση του νέου διοικητή της ΑΤΕ, ζήτησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Τόνισε ότι αν είναι σε γνώση του, ή την έχει εγκρίνει, ο ίδιος αποσύρει την θετική του ψήφο για διορισμό του κ. Θ. Πανταλάκη στη θέση του διοικητή της ΑΤΕ.
Ο Απ.Κακλαμάνης έθεσε το θέμα αυτό, καθώς στην ακρόαση του Θ.Πανταλάκη στην Επιτροπή ΔΕΚΟ την περασμένη Πέμπτη είχε ζητήσει από τον υπό διορισμό διοικητή να διερευνήσει τις καταγγελίες που κατά καιρούς διατυπώθηκαν σχετικά με την επενδυτική πολιτική της ΑΤΕ κατά την προηγούμενη διοίκηση του Δ.Μηλιάκου.
Όπως τόνισε ο Απ.Κακλαμάνης, ο Θ.Πανταλάκης δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής ότι θα διερευνήσει το θέμα και θα δώσει τα στοιχεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, «την Βουλή, η οποία είναι πάνω από την δικαστική και την εκτελεστική εξουσία».
Την επομένη ημέρα αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ανακοίνωση της ΑΤΕ ως απάντηση στον Απ.Κακλαμάνη η οποία ανέφερε: «Με αφορμή τις αναφορές στη Βουλή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολου Κακλαμάνη, κατά την ακρόαση του υπό τοποθέτηση νέου διοικητή της ΑΤΕbank Θ.Πανταλάκη σχετικά με την επενδυτική πολιτική που ακολούθησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας, από την ΑΤΕbank επισημαίνεται: Το χιλιοειπωμένο ζήτημα των επενδυτικών τοποθετήσεων της ΑΤΕbank και οι κατά καιρούς αβάσιμες και ατεκμηρίωτες αιτιάσεις κατ αυτών απετέλεσαν αντικείμενο ενδελεχούς εισαγγελικής έρευνας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως παράβαση και η σχηματισθείσα ποινική δικογραφία τέθηκε στις 8-11-2007 κατά το νόμο στο αρχείο (μετ έγκριση και του εισαγγελέα Εφετών Αθηνών). Εξάλλου, είναι γνωστό, ότι για το ίδιο ζήτημα έχουν υπάρξει επανειλημμένα δελτία Τύπου της Τράπεζας και δια του διοικητή της Δ.Μηλιάκου έχουν παρασχεθεί όλες οι απαντήσεις και τα σχετικά στοιχεία στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442