Μείωση κερδών κατά 44% για την General Electric στο τρίτο τρίμηνο
Πικρή υπενθύμιση της εύθραυστης κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας αποτέλεσαν τα εταιρικά αποτελέσματα της General Electric, της οποίας τα κέρδη μειώθηκαν κατά 44%. Αδύναμη παρουσιάζεται η κατανάλωση στις ΗΠΑ, παραμένουν προβληματικοί οι χρηματοπιστωτικοί και κτηματομεσιτικοί τομείς του ομίλου.
106
Πικρή υπενθύμιση της εύθραυστης κατάστασης της αμερικανικής οικονομίας αποτέλεσαν τα εταιρικά αποτελέσματα της General Electric την Παρασκευή, της οποίας τα κέρδη μειώθηκαν κατά 44% στο τρίτο τρίμηνο του 2009.
Συνολικά, τα κέρδη του ομίλου που δραστηριοποιείται σχεδόν σε κάθε σημαντικό τομέα της οικονομίας ανήλθαν στα 2,4 δισ. δολάρια, ή 23 σεντς ανά μετοχή.Τα έσοδά του μειώθηκαν κατά 20% στα 37,8 δισ. δολάρια, ελάχιστα χαμηλότερα των εκτιμήσεων της Γουόλ Στριτ.
Η κερδοφορία του ομίλου οφείλεται κυρίως στο βιομηχανικό του σκέλος, με τα κέρδη του να ενισχύονται κατά 4% (κατά κύριο λόγο εξαιτίας προϊόντων όπως οι τουρμπίνες και τα ψυγεία). Οι πωλήσεις όμως ακόμη και του υγιούς της κλάδου μειώθηκαν κατά 13%, δείχνοντας ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές δεν ξοδεύουν ακόμη.
Ο πιο δηλητηριώδης «βραχίονας» της General Electric παραμένει η GE Capital, που δραστηριοποιείται τόσο σε δάνεια, πιστωτικές και υποθήκες, όσο και σε κτηματομεσιτικά. Τα κέρδη της GE Capital μειώθηκαν κατά 87%, ενώ ο βραχίονας των κτηματομεσιτικών είχε ζημίες 538 εκατ. δολαρίων, ο μοναδικός ζημιογόνος τομέας του ομίλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
- Επιχειρήσεις: Οι διευθυντές χρειάζονται ακόμα, ιδιωτικό γραφείο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442