Ένα δισ. δολάρια σε «πράσινες» τεχνολογίες επενδύει ο Τζορτζ Σόρος
Επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας σχεδιάζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος θα συγκροτήσει και μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής στην οποία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για 10 χρόνια.
36
Επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας σχεδιάζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος θεωρεί την κλιματική αλλαγή κυρίως πολιτικό πρόβλημα. Γνωστοποίησε παράλληλα την πρόθεσή του να συγκροτήσει μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής στην οποία θα δαπανά 10 δισ. δολάρια ετησίως για 10 χρόνια.
«Η παγκόσμια θέρμανση είναι πολιτικό πρόβλημα» δήλωσε ο ουγγρικής καταγωγής Αμερικανός σε συνάντησή του με διευθυντικά στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Κοπεγχάγη. Η πρωτεύουσα της Δανίας θα φιλοξενήσει το Δεκέμβριο τη διεθνή σύνοδο για τον καθορισμό της νέας συμφωνίας κατά της κλιματικής αλλαγής.
«Η επιστήμη είναι σαφής, αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι το κατά πόσον οι ηγέτες θα επιδείξουν την πολιτική βούληση που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος» υπογράμμισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.
Τα σχόλιά του Σόρος έρχονται μετά την άκαρπη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα στη Μπανγκόκ, ενόψει της συνόδου της Κοπεγχάγης. Οι συνομιλίες κατέληξαν σε αδιέξοδο, όσον αφορά την οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στον αναπτυσσόμενο κόσμο αλλά και για τις μειώσεις στις εκπομές αερίων του θερμοκηπίου στις ανεπτυγμένες χώρες.
Ο Σόρος διευκρίνισε ότι θα θέσει αυστηρά κριτήρια για τις «πράσινες» επενδύσεις του. «Θα αναζητήσω επικερδείς ευκαιρίες, παράλληλα όμως θα επιμείνω ότι οι επενδύσεις αυτές θα συμβάλουν πραγματικά στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442