Στα 62-63 λεπτά το λίτρο «ανοίγει» το πετρέλαιο θέρμανσης από την επόμενη εβδομάδα
«Πρεμιέρα» στις 15-16 Οκτωβρίου με τιμή γύρω στα 63 λεπτά το λίτρο θα κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης. Η πορεία των τιμών θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο, εκφράζεται η ελπίδα ότι στις απομακρυσμένες περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τα 65 λεπτά.
27
«Πρεμιέρα» στις 15-16 Οκτωβρίου με τιμή γύρω στα 63 λεπτά το λίτρο θα κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης.
Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η τιμή ήταν γύρω στα 61-21 λεπτά το λίτρο.
Η πορεία των τιμών θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση και τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο, εκφράζεται η ελπίδα ότι στις απομακρυσμένες περιοχές δεν θα ξεπεράσουν τα 65 λεπτά.
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συμβουλεύει τα νοικοκυριά κατά την αγορά πετρελαίου να προσέχουν τα εξής:
Να συγκρίνουν, ύστερα από έρευνα ή ενημέρωση, τις τιμές.
Να προσέχουν το χρώμα του πετρελαίου να είναι ζωηρό κόκκινο και όχι θολό. Το χρώμα αποτελεί ένδειξη της ποιότητας του πετρελαίου.
Να καταγράφουν οι ίδιοι την ποσότητα του πετρελαίου που υπάρχει στη δεξαμενή πριν και μετά την παραλαβή, πάντοτε παρουσία του βυτιοφορέα.
Να μην εμπιστεύονται τον μετρητή του βυτιοφόρου, αλλά να χρησιμοποιούν το δικό τους διαγραμμισμένο μέτρο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν τις διαστάσεις της δεξαμενής τους.
Να μετρούν την ανύψωση της στάθμης του πετρελαίου μέσα στη δεξαμενή, αφού κατασταλάξει ο αφρός και έχουν πρώτα παρέλθει 5-6 λεπτά.
Να πληρώνουν εφόσον αναγράφεται στην απόδειξη παραλαβής-πληρωμής το ύψος που μετρήθηκε πριν και μετά την παραλαβή και όχι μόνο τα λίτρα.
Να μην αφήνουν τον καυστήρα πετρελαίου να λειτουργεί χωρίς καύσιμα, γιατί έτσι καταστρέφεται η αντλία και το μπεκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442