Δύσκολο εξ αρχής χαρακτήρισε τον ημιτελικό ο Καζλάουσκας
Ο Γιόνας Καζλάουσκας έκανε λόγο για πολλά λάθη στον ημιτελικό με την Ισπανία, ωστόσο παραδέχθηκε ότι «ήταν πολύ δύσκολος από τη στιγμή που την προηγούμενη ημέρα είχαμε παίξει παράταση», ενώ αναφέρθηκε και στην διαιτησία. Από την άλλη πλευρά ο Σκαριόλο δήλωσε ότι η ομάδα του είναι έτοιμη να γράψει ιστορία.
Μετά τον χαμένο ημιτελικό με την Ισπανία ο Γιόνας Καζλάουσκας στάθηκε για πρώτη φορά στις απουσίες του Διαμαντίδη και του Παπαλουκά. Ο λιθουανός τεχνικός σχολίασε πως οι παίκτες του… έμειναν από ενέργεια μετά τον προημιτελικό με την Τουρκία και ελπίζει πως θα βρουν τα ψυχικά αποθέματα να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για το χάλκινο μετάλλιο.
Ο Καζλάουσκας στην αρχική του τοποθέτηση δεν είχε πολλά να πει: «Δεν είχαμε καλή κίνηση στην επίθεση, η άμυνα της Ισπανίας μας δυσκόλεψε και δεν μας επέτρεψε να βρούμε εύκολα καλάθια. Η Ισπανία νίκησε δίκαια και της αξίζουν συγχαρητήρια. Πρέπει να συγκεντρωθούμε και να δουλέψουμε για τον μικρό τελικό» σχολίασε και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις λιθουανών δημοσιογράφων.
Στους συμπατριώτες του ο Καζλάουσκας είπε πως οι απουσίες των Διαμαντίδη καιΠαπαλουκά ήταν καταλυτικές για την Ελλάδα: «Από την Εθνική Ελλάδας λείπουν οι δύο ηγέτες της, ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς, που βοηθούσαν στο ροτέισον της ομάδας. Παλιότερα υπήρχαν πολλοί παίκτες που έρχονταν από τον πάγκο, έδιναν ενέργεια και άλλαζαν το παιχνίδι. Τώρα το ροτέισον είναι πολύ μικρότερο και δεν έχουμε την ίδια ενέργεια ως ομάδα.
Επίσης, ο Ομοσπονδιακός προπονητής αναφέρθηκε και στη διαιτησία, από την οποία είχε πολλά παράπονα: «Η διαιτησία ήταν κακή, γι` αυτό ήμουν εκνευρισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σε πολλές περιπτώσεις έγιναν άσχημα σφυρίγματα», τόνισε και αναφέρθηκε στον μικρό τελικό:
«Το θέμα για τον μικρό τελικό δεν είναι η σωματική κούραση, αλλά η πνευματική. Στα μάτια των παικτών μου είδα πως είναι πολύ απογοητευμένοι. Δεν ξέρω πώς θα είναι στον μικρό τελικό, ελπίζω να έχουν ξεπεράσει την ήττα και να είναι έτοιμοι».
Τους Ελληνες παίκτες εκπροσώπησε ο Γιάννης Καλαμπόκης που είπε: «Ηταν μία δίκαια νίκη της Ισπανίας. Τα λάθη που κάναμε στην επίθεση έφεραν πόντους στον αιφνιδιασμό. Ο μικρός τελικός είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για μας και μένουμε συγκεντρωμένοι σ’ αυτόν».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο επεσήμανε: «Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και οι παίκτες μου απέδειξαν πόσο επαγγελματίες είναι. Οι παίκτες μας πλέον είναι πιο φρέσκοι, οι τραυματίες έχουν αποθεραπευτεί και υπολογίζουμε και στους 12. Είναι ώρα να γράψουμε ιστορία αλλά ξέρουμε ότι ο τελικός δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Εχω εμπειρία τελικών, ξέρω τι πρέπει να κάνουμε, είμαστε έτοιμοι για την αυριανή μάχη».
Τέλος, ο Μαρκ Γκασόλ είπε: «Εχουμε μπροστά μας έναν ακόμη τελικό και μπορούμε να τον κερδίσουμε. Βελτιωθήκαμε πολύ κατά τη διάρκεια του τουρνούα και έχουμε δείξει σταθερότητα όλα αυτά τα χρόνια. Ο μεγάλος μας στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο, γι’ αυτό άλλωστε ήρθαμε εδώ».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.